TEODORA SĂLĂGEAN: Standarde şi aşteptări

Trăim într-o perioadă în care primim o anumită etichetă de la prima întâlnire, primul contact face to face. Tocmai aceasta este problema, judecăm prea repede! În acest material vorbim în special despre femei, care sunt uşor subestimate de bărbaţii care intră şi ies din viaţa lor.

 

Fiindcă lumea nu se învârte în jurul unor persoane identice atât fizic, cât şi moral, vor exista şi oameni care nu acceptă orice li se pune pe tavă. Şi cum ziceam că suntem la capitolul „femei”, ele sunt numite femei pretenţioase, dificile. Sunt acele femei cu standarde, care aspiră către independenţă, prin găsirea unui job stabil care să le aducă un venit satisfăcător, prin importanţa atribuită propriei persoane, şi în cele din urmă să găsească pe cineva cu aceleaşi aspiraţii ca ele.

Acest tip de femeie este uşor confundat cu tipul femeii egoiste sau prefăcute. Cele pretenţioase nu tind să îşi arate starea financiară sau altceva. Nu! Ele vor doar să arate că pot trăi pe picioarele lor, fără întreţinerea altora, pentru că aici deja intrăm în alt subiect. Este femeia care ar trage zile întregi pentru perechea ei preferată de pantofi, care urmează să fie purtată cu mândrie, deoarece sunt proveniţi din mâinile ei, fără să depindă de cineva, dar care la final nu uită de timpul care i se cuvine.

Se va abate de la discuţiile neimportante! În afară de propria părere, restul nu va avea nicio importanţă, deci îţi vei răci gura în preajma ei dacă doreşti să îi contrazici o idee bine clădită. E ironică şi acidă, fapt care o face dificil de suportat.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au dorit promovarea sexului lor, dar şi egalitatea în faţa celui opus. Chiar dacă acestea erau subestimate şi văzute doar „la cratiţă”, femeia a început să îşi câştige drepturile. O putere reprezentativă a mişcării feministe a fost chiar Eva Peron, care a ajutat femeile să îşi câştige dreptul de vot, între sexe, inclusiv şi accesul de studiere în universităţi, la sfârşitul anilor ’40.

După cum spunea William Shakespeare, „iubirea purificată e un foc în ochii celor ce se iubesc. Tulburată, este o mare hrănită cu lacrimile celor care se îndrăgesc. Şi încă ce mai e? E nebunia cea mai înţeleaptă, firea ce înăbuşă, dulceaţa ce ne mântuie”.

În ceea ce priveşte relaţiile ei cu bărbaţii, cu siguranţă nu vor fi privite cu uşurinţă. Dacă chiar vrei să câştigi o astfel de doamnă, va trebui să suporţi unele mofturi şi nu numai, pentru că – după cum bine ştim – ceea ce costă se obţine greu. Toate aceste momente vor fi semnificative într-un sfârşit, deoarece va decide dacă merită să o ai sau nu. Ea nu va avea nevoie de ultimul model de iPhone pentru a o impresiona. Cu ajutorul inteligenţei sale, îşi va da seama dacă în preajma ei eşti natural sau este doar o modalitate copilărească de a deţine controlul şi mofturile. Ea îţi va cere indirect înţelegere, respect şi timpul pentru ea în care să îţi povestească de ce tu ai fost şi eşti acel cineva dintre mulţi alţii.

Ea va fi cea care îţi va face loc în tot ceea ce înseamnă proprietatea ei, loc în care foarte puţini au avut acces, sau poate chiar deloc. Pentru că, la final, care bărbat nu apreciază că femeia lui nu a fost a oricui? Dacă eşti bărbat, încurajează genul acesta de femeie!

TEODORA SĂLĂGEAN

image001

TEODORA SĂLĂGEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: