Bursa Talentelor – Proiectul „Antrenăm vocea tinerilor”

În luna noiembrie a anului trecut, doi elevi entuziaști – președintele și vicepreședintele Consiliului Elevilor Bihor – s-au numărat printre câștigătorii uneia dintre cele șapte finanțări oferite în cadrul programului Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea.

fco.JPG

Proiectul propus de aceștia, Antrenăm vocea tinerilor, vizează informarea, formarea și consilierea actualei generații de reprezentanți ai elevilor și crearea unor materiale care vor asigura continuitatea procesului de reprezentativitate în următorii ani, în județul Bihor. Obiectivele specifice ale proiectului constau în organizarea unor cursuri de formare susținute de alumni ai Consiliului Elevilor, Horia Onița și Mark Lukacs, tineri care au avut un impact major asupra comunității de elevi din Bihor și alte persoane care sprijină dezvoltarea tinerilor precum Mihaela Tatu sau judecătorul Cristi Danileț.

Sâmbătă, 1 aprilie, a avut loc primul eveniment marca Antrenăm vocea tinerilor și anume Educație juridică pentru liceeni cu Cristi Danileț, începând cu ora 11 în Aula Magna Uni. S-a discutat timp de două ore despre importanța implicării tinerilor în activitatea social-comunitară și rolul pe care educația juridică îl poate avea în viața tinerilor. Domnul judecător le-a expus participanților prevederile Codului Penal, în contextul împlinirii vârstei de 18 ani și alte aspecte juridice precum legitima apărare, spațiul public și spațiul privat, sau libera exprimare, cu referințe către acte normative precum Constituția sau Codul Civil. Liceeni au fost captivați de prezentarea domnului Danileț, exprimându-și dorința de a afla mai multe despre Facultatea de Drept și viața de magistrat.

Următoarele evenimente desfășurate prin acest proiect vor avea loc după cum urmează:

  • 8 aprilie – Drepturile elevului și reprezentare cu Horia Onița
  • 22 aprilie – Inteligența emoțională și teste de personalitate cu Vlad Sarca
  • 29 aprilie – dezvoltare personală: time management, project management, teamwork, public speaking cu Mark Lukacs
  • 19-20 mai – aomunicare și dicție cu Mihaela Tatu

Mai multe detalii și link către înscriere la eveniment, segăsesc pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Antren%C4%83m-Vocea-Tinerilor-600486053483813/

 Contact: Claudia Abrudan, Director Executiv

director@fundatiacomunitaraoradea.ro

tel. 0743.295.486

 

 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: