SZABO PAULA: Stă în puterea noastră!

În 23 martie 2017 s-a marcat la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea Ziua împotriva consumului şi a traficului ilicit de droguri, prin trei activităţi care au implicat întreaga suflare a liceului.

S-a realizat un flashmob, o competiţie sportivă – este vorba despre un meci de fotbal organizat în sala de sport a liceului, echipele fiind formate din elevii a două clase de liceu, iar de la ora 13:00 în sala festivă a liceului o activitate cu titlul Mai informat – Mai greu de manipulat! în care invitaţi de la diferite instituţii au încercat să prezinte elevilor riscurile la care se expun în momentul în care ajung să consume la un anumit moment al vieţii lor diferite substanţe halucinogene.

Flashmob-ul realizat în data de 23 martie 2017 în curtea Liceului Teoretic Onisifor Ghibu” organizat în pauza mare, în curtea principală a liceului, a implicat un număr de aproximativ 500 de elevi şi a avut ca obiectiv implicarea unui număr cât mai mare de persoane în acest tip de activități, precum şi creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără droguri.

Flashmob-ul a avut ca şi fundal muzical hit-ul celor de la LaLa Band din serialul „Pariu cu viaţa” şi a pus în mişcare toată şcoala. La finalul dansului elevii au realizat o inimă uriaşă, vie, ce a emanat energie şi ideea libertăţii fizice şi psihice a omului.

Activitatea s-a sfârşit cu o tombolă care le-a adus un zâmbet pe faţa norocoşilor, s-au extras patru taloane şi copilaşii au fost recompensaţi cu o jucărie de pluş.

Activitatea sportivă realizată în sala de sport a reunit două clase, s-au format două echipe care timp de 50 de minute au promovat sportul, prin acest joc de fotbal, ca şi modalitate de petrecere a timpului liber. Echipa câştigătoare a primit Cupa Libertăţii şi medalii, pe care cu mândrie le-au etalat pe piept la poza de grup realizată ulterior.

Sala festivă a liceului a găzduit de la ora 13>00 un seminar sub coordonarea doamnei profesoare Violeta Jăhăleanu, prin care cu ajutorul invitaţilor prezenţi s–au prezentat elevilor riscurile consumului de droguri, precum şi alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.

Au fost reprezentanţi ai CPECA Bihor, prin persoana domnului Axinte Bogdan, de la Fundaţia Încrederea, domnul Nelu Radu, şi domnul Călin Ciuciui, reprezentantul Centrului Creştin Salem Oradea.

Expoziţia tematică cu lucrările copiilor realizată în sala festivă cu această ocazie, prin care ei şi-au exprimat prin imagini dorinţa de a atrage atenţia asupra riscurilor consumului de droguri, şi a efectelor negative pe care le generează aceste droguri, a dat o pată de culoare şi o speranţă că nu sunt toţi dispuşi să devină vulnerabili presiunilor din exterior, care sub diferite metode împing omul spre alegeri greşite.

SZABO PAULA

image012

SZABO PAULA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: