RAREŞ ROMAN: Drumul spre normalitate

În data de 25 martie 2017, peste 6.000 de bihoreni s-au adunat în Piaţa Unirii, unde organizatorii evenimentului le-au vorbit despre sfinţenia uniunii dintre un bărbat şi o femeie şi despre viaţă.

cof

Foto: Rareş Roman

Motivul adunarii a fost acela de a arata ca si bihorenii isi doresc modificarea Constitutiei Romaniei, pentru a preveni casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Adunarea a fost urmata de un mars pana la Maternitate.

Coalitia pentru Familie si sustinatorii ei vor modificarea Articolului 48 din Constitutia României, care vorbeste despre casatorie ca fiind uniunea dintre „soti”, astfel încat să se noteze concret şi fara loc de interpretari ca uniunea se poate face doar intre un barbat si o femeie

La fel cum au facut-o si alti vorbitori, coordonatorul evenimentului a cerut public parlamentarilor României si presedintelui Klaus Iohannis sa organizeze referendumul de schimbare a Constitutiei pentru data de 23 aprilie.

La eveniment au fost prezenti patru episcopi bihoreni: Sofronie Drincec (ortodox), Virgil Bercea (greco-catolic), István Csűry (reformat), László Böcskei (romano-catolic), pastori, politicieni, intre care Cornel Popa (PNL), Ioan Mang (PSD) şi Traian Bodea (ALDE), precum si presedintele Coalitiei pentru Familie la nivel national, Mihai Gheorghiu. Acestia au tinut discursuri in fata celor prezenti, folosind si citate din Biblie.

Bihorenilor prezenţi în Piata Unirii le-au mai vorbit si presedintii comunitatilor penticostale, Ioan Moldovan, şi baptiste, Petru Vidu, din Oradea. Domnul Petru Vidu a fost cel mai taios dintre vorbitori, el spunand ca homosexualii reprezinta ,,neghina” în grâul celor care respectă Biblia.

În cadrul adunarii s-au intonat cantecele „Cu noi este Dumnezeu”, „Binecuvinteaza, Doamne, România”, „Oda Bucuriei” si Imnul Naţional.

La finalul adunării, oamenii au eliberat baloane albe, în timp ce ţineau afişele primite sus.

Dupa aceasta s-a pornit la un marş spre Maternitate, cu o oprire pe la Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului”, unde s-a facut o rugaciune, iar în faţa Maternitatii s-a tinut o alta rugaciune.

RAREŞ ROMAN

rares-roman

RAREŞ ROMAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: