Ziua întâi a cursului de proiectare şi tipărire 3D

Luni, începând de la ora 14, are loc prima întâlnire din cadrul cursului de proiectare şi tipărire cu imprimanta 3D. Organizatorii aşteaptă în primul rând elevi de 11-15 ani, în număr cât mai mare, care să înveţe despre proiectare, programare şi tipărire.

3d large

Cursul se va ţine în sala de proiecţii (laborator de informatică) de la etajul I, chiar deasupra intrării principale.

Invitaţia este adresată de Tudor Furtos, unul dintre organizatorii principali ai evenimentului.El este fratele lui Stelian Furtos din X C, binecunoscut deja în comunitatea Ghibu pentru realizările sale din acest domeniu de avangardă.

CITEŞTE ŞI: Invazia roboţilor începe la Ghibu!

„Este o premieră. Suntem prima unitate de învățământ preuniversitar din județul Bihor care are în dotare o imprimantă 3D. Cu ajutorul acesteia și al viitoarelor proiecte sperăm să atragem cât mai mulți elevi la cercul de robotică al școlii. Acest cerc l-am creat în special pentru elevii de gimnaziu, pe care îi așteptăm să se înscrie în număr cât mai mare la cercul de robotică”, a precizat prof. Lukacs Sandor, pentru „Jurnal bihorean”.

Sectia de matematica-informatica si clubul de robotica a liceului nostru atrag multi entuziasti, unii dintre ei aflati inca de pe bancile gimnaziului. Elevii sunt coordonati de profesorii catedrei de informatica, talonati de dna ing. Corina Mocan. Acestia au in pregatire  evenimente, sesiuni de comunicari stiintifice, intalniri cu specialisti din domeniu ai mese rotunde, pe domeniul STEM, toate sub umbrela Cercului de Robotica, sub a carui egida s-a organizat si acest eveniment din sala festiva.

Foto: arhiva personală Tudor Furtos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: