GIANINA BAN & OANA TAICHIȘ: Noul „Selfie” e tot mai căutat

Trupa Selfie, înființată în anul 2014, are în componența sa patru tinere talentate – Raluca, Alexandra, Carmen și Denisa. Acestea au participat la spectacole și concursuri de muzică ușoară, unde au obținut mai multe premii și distincții importante. În anul 2015, trupa a participat oficial în turneul național „Îngeri pentru îngeri”, organizat de Formația Talisman pe o perioadă de 3 luni, tuneu la care au participat artiști consacrați pe piața muzicală de la noi. Apoi, în noiembrie 2015 trupa a decis să meargă la următorul nivel și așa a luat naștere proiectul cu producătorul muzical, Mihai Alexandru.

selfie03

Cele patru tinere sunt din Bacău și au „petrecut cei mai frumoși ani ai copilăriei împreună și iată că și adolescența”, spune Alexandra.

Aceasta are 21 de ani și este studentă la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj, la secția canto clasic. Și-a început activitate la 14 ani în cadrul Asociației Culturale M. Y. Music Art, iar în anul 2015 a început primul proiect important participând la finala naționala Eurovision Romania, ca parte coregrafică si backing vocals a lui  Aurelian Temișan si a Alexiei Niculae.

Raluca are 17 ani și e elevă la Liceul Grigore Moisil Onești, începându-și activitatea la 9 ani alături de Asociația Culturală M. Y. Music Art.

Carmen, în vârstă de 20 de ani este studentă la Facultatea de Litere Română-Franceză în București. Ea și-a început activitatea la 16 ani, în cadrul aceleași asociații, precum colegele sale.

Denisa are 19 ani și este colegă de liceu cu Raluca, începându-și cariera cu 5 ani înainte, la 14 ani, în cadrul aceleași asociații.


„Considerăm că trupa este o a doua familie pentru că ne-am petrecut cei mai frumoși ani ai copilăriei împreună, și iată, că și adolescența. Considerăm că am avut cea mai frumoasă copilărie și o adolescență de vis. Pe perioada vacanței suntem împreună în fiecare zi în sala de repetiții, iar pe timpul școlii cât de des putem”, mărturisește Alexandra.

Aceasta ne mai spune că „prima piesă a noastră a fost Brilliant, apoi urmând foarte repede Tu mă faci să…, ambele compuse de compozitorul Mihai Alexandru. Vara trecută am avut surpriza foarte plăcută să ascultăm publicul cântând refrenele pieselor noastre. Nici nu am visat mai mult… Chiar dacă nu ne-am putut bucura prea mult de vacanță, suntem fericite că am avut parte de foarte multe spectacole și că publicul ne iubește. Ne pregătim în curând să intrăm în studio pentru o nouă piesă, dar vom vorbi mai multe despre asta atunci.”

Denisa își amintește cu drag că „am început individual la Asociația Culturală M. Y. Music Art, în cadrul Casei de Cultură Onești, iar prima apariție ca și trupă a fost la Zilele Orașului”.

Carmen spune că „ideea a fost a profei de canto, a spus că ne potrivim și că ar fi bine să facem un proiect așa. Credem că a avut cea mai bună idee și îi mulțumim pentru asta.”

„Numele trupei l-am ales gândindu-ne că este foarte cunoscut de toată lumea. Era și este încă pe buzele tuturor, mai ales că la finalul fiecărui concert facem selfie cu publicul. Am spus ca așa ne va ține minte oricine foarte ușor,” spune Raluca.

Caracterizându-se între ele, aflăm că Alexandra este cea glumeață, în același timp fiind si make-up artistul, textierul și coregraful trupei. Raluca este sensibilă, energică dar și optimistă, fiind mereu în căutarea unui nou telefon. Carmen obține mereu ce își propune, fiind foarte ambițioasă și iubăreață, dar în același timp și foarte activă pe Facebook. Denisa este rușinoasă și serioasă, dar foarte dedicată pe scenă.

Tinerele își numesc fanii „prieteni”, mulțumindu-le că sunt alături de ele și că le susțin părerile, iar când acestea nu coincid, fetele au ocazia de a se corecta, dacă e cazul.

Fetele au fost descoperte de Mihai Alexandru încă de mici, când participau la concursuri și el juriza. Totul a început după un festival la care s-au prezentat ca trupă, acestea fiind invitate în gală. Proiectul Brilliant a luat ființă după acel festival, Mihai Alexandru considerând că piața muzicală românească are nevoie de o trupă feminină.

GIANINA BAN, OANA TAICHIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: