„Peţa în eprubetă”

În luna noiembrie a anului trecut, o echipă de elevi entuziaști, cu drag de știință, ai Liceului Onisifor Ghibu, s-au numărat printre câștigătorii uneia dintre cele 13 finanțări oferite în cadrul programului Fondul Științescu, al Fundației Comunitare Oradea, cu sprijinul Romanian American Foundation și a partenerilor locali. Proiectul „Peța în eprubetă” constă în analizarea periodică, de către elevi ai Liceului Onisifor Ghibu și ai Școlii „Floare de Lotus” Sânmartin, a unor parametri fizico-chimici a apei Pârâului Peța, urmată de interpretarea rezultatelor obținute.

Prima acțiune în implementarea acestui proiect se numește „Peța în eprubetă 1.0” și va avea loc vineri, 24 martie 2017, începând cu ora 12, când aproximativ 45 elevi însoțiți de profesori ai Liceului Onisifor Ghibu vor fi transportați la fostul „lac cu nuferi” din Băile 1 Mai. Acolo, grupului de elevi ai Liceului Onisifor Ghibu i se va alătura un grup de 15 elevi ai Școlii „Floare de Lotus” Sânmartin și se va desfășura prima „sesiune de analize”.

Celelalte mostre de apă se vor recolta, pentru a fi analizate, din zonele: pod Rontău, pod Ion Bradu, pod Salca, pod Cantemir intersecția cu Pârâul Paris, Universitate, Piața Obor.

Miza activităților este încurajarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul elevilor, dezvoltarea spiritului investigativ-științific, a creativității, a capacității de a lucra metodic, în echipă, de a problematiza, a aborda ecologic și interdisciplinar situații apărute în lumea complexă a naturii, de a se implica activ, eco-civic, în problemele comunității, acționând responsabil.

Partenerii Liceului Onisifor Ghibu în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Floare de Lotus” Sânmartin, Administrația Bazinală de Apă Crișuri, Asociația Aqua Crisius , Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Universitatea din Oradea.

Pentru mai multe detalii, accesați: http://oradea.stiintescu.ro/ sau https://www.facebook.com/stiintescuoradea/ .

 Contact:

CLAUDIA ABRUDAN, Director Executiv

director@fundatiacomunitaraoradea.ro

0743.295.486

 

 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de Fundații Comunitare, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: