MARIA PAȘCALĂU: Maestru al saxofonului

Sebastian Subţire este un tânăr instrumentist din Banat care a iubit muzica şi saxofonul încă de mic copil. Sebastian s-a născut în data de 22 octombrie 1995 în oraşul Lugoj, a urmat cursurile Şcolii de Muzică Filaret Barbu din Lugoj,unde a învăţat să cânte la clarinet, mai apoi a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte din Lugoj. În prezent este student la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Sebastian cântă la saxofon de la vârsta de 15 ani.

image001

Sebastian Subţire

Întrebându-l despre condiţiile de studiu pe care trebuie să le îndeplinească un instrumentist, ne-a răspuns că este necesar „să  te trezeşti cu instrumentul în mână şi să adormi cu el lânga tine” – adică mult studiu, să îi placă înainte de toate ceea ce face, să accepte criticile şi să le valorifice constructiv.

Discutând cu el despre motivele pro şi motivele contra pentru a te face instrumentist, ne-a spus că face un lucru de care este mândru, înveseleşte lumea şi este satisfăcut financiar. Pentru el nu există nici un motiv contra în această meserie.

image003

Sebastian alături de cunoscuta interpretă de muzică populară Stana Izbaşa şi de formaţie (Sursă foto: Facebook Sebastian Subţire)

A primit multe sfaturi în carieră, cum ar fi să îşi urmeze visul, să fie corect şi să încerce să intre în sufletele oamenilor.

Tehnologia a influenţat mult meseria de artist, prin sistemele de sonorizare foarte performante şi prin accesul la muzică din întreaga lume.

Sebastian a colaborat cu solişti vocali precum Stana Izbaşa, Dana Gruescu, Doriana Talpeş, Geta Arghiuş, Andreea Dragoman şi Roxana Groza. În prezent activează la Ansamblul Folcloric Lugojana, cu care a fost în numeroase turnee, cum ar fi în Turcia, Egipt, Germania, Grecia, Serbia, Portugalia şi Italia.

image002

Sebastian alături de îndrăgita solistă de muzică populară Doriana Talpeş şi de formaţia acesteia (Sursă foto: Facebook Doriana Talpeş)

Într-un viitor îndepărtat el se gândeşte să îşi închege o formaţie şi să realizeze un album cu muzică instrumentală. El se mai gândeşte să creeze o şcoală de muzică populară, unde să îi înveţe pe cei ce vor să devină instrumentişti, să se perfecţioneze în muzică şi să îşi termine facultatea.

Îi mulţumim lui Sebastian pentru interviul acordat, îi urăm mult succes în ceea ce face şi să ajungă cel mai bun saxofonist din ţară.

MARIA PAȘCALĂU

maria-pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: