ALEXA FIȚ & ALINA ZGHIBOLȚ: „Casanova la Veneția”

image002

În perioada 11-28 februarie a avut loc unul dintre cele mai renumite și spectaculoase carnavaluri din lume, și anume cel de la Veneția, având în program petreceri, parade, spectacole, concerte și baluri mascate. La acest carnaval a participat și Thomas Grazioso, prietenul blog-ului http://www.logopaper.com.

image001

Acest carnaval datează din secolul XI și astăzi este cel mai cunoscut eveniment de acest tip, după cel brazilian de la Rio de Janeiro. Vin turiști din toată lumea, hotărâți să transforme nopțile în zile, atrași în primul rând de misterul ascuns în spatele măștilor venețiene și, bineînțeles, de spectacolul în sine.

Thomas Grazioso ne-a declarat că „Veneția este un loc magic în fiecare moment al anului, dar în timpul carnavalului ea se transforma în ceva de-a dreptului extraordinar deoarece toți poartă măști și costume foarte frumoase. Este un carnaval ce reprezintă stilul și distracția.”

Carnavalul de la Veneția s-a sfârșit cu „Ballo del Doge”, un eveniment privat care a avut ca participanți cele mai importante persoane provenite din întreaga lume, ce reproduce balurile mascate din 1700. Accesul la acest eveniment s-a făcut pe bază de bilet, al cărui preț a ajuns la 2500 €, plus închirierea costumului istoric.

La acest eveniment a fost invitat și Thomas, care, neputând refuza o astfel de ofertă, a acceptat, costumându-se în Casanova, un aventurier amoros italian.

Înainte de a intra în pielea personajului, cântărețul a studiat cu atenție personajul și  istoria acestuia. Pe toată durata balului, al nostru „Casanova” a „deranjat” doamnele prezente la eveniment zicându-le soților acestora să nu fie geloși, deoarece el era doar Casanova!

Terminându-se la o oră târzie, și anume la ora 4 dimineața, Ballo del Doge a fost o experiență unică pentru Thomas.

Lăsând deoparte oboseala și pantofii lui Casanova ce i-au dat mari bătăi de cap, artistul a fost foarte încântat și bucuros.

„Carnavalul de la Veneția este sărbătoarea copiilor, dar Veneția nu are vârstă!”, ne spune în final cântărețul.

Foto: arhiva personală Thomas Grazioso

ALEXA FIȚ, ALINA ZGHIBOLȚ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: