DANIEL PUŞCAŞ: Nintendo Switch – un concept unic, dar riscant

Cu cateva luni in urma, Nintendo, o companie de produs jocuri video si console, a anuntat o noua consola sub numele de Switch. Aceasta va fi o consola ce va decide soarta companiei in industria jocurilor video. Este un concept nou pentru aceasta piata, deoarece este o consola hybrid, insemnand ca va combina elemente atat din consola portabila (care poate fi folosita oriunde), cat si consola home (care este folosita acasa).

Consola prezinta un ecran similar cu cel al unei tablet, impreuna cu cateva butoane si o carcasa in care acesta va fi introdus. Odata introdus, jocul dorit va fi proiectat pe TV-ul la care este conectata consola. Daca utilizatorul scoate acest ecran, atunci jocul va fi proiectat pe ecranul tabletei, care poate fi folosita oriunde.

Desi acest concept pare unul interesant, multi gameri desconsidera consola ca fiind un adevarat competitor pe acesta piata, deoarece Nintendo a renuntat la puterea grafica a consolei pentru a introduce acest sistem hibrid.

Jocurile avanseaza foarte mult in ziua de astazi, iar un sistem mai slab poate face ca unele companii sa nu poată produce jocuri pentru Switch, deoarece consola nu ar putea rezista acelui joc.

Dar Nintendo este un expert in a face oamenii sa cumpere consola, desi stiu ca va fi mai slaba. Cel mai bun exemplu a fost consola Wii, care de cand a aparut, in 2006, a vandut peste 100 de milioane de exemplare, introducand un lucru unic pe piata: consola putea sa iti urmareasca miscarile si sa le transpuna in joc.

Nintendo spera ca pana in 2020 sa vanda 40 de milioane de console Switch, avand competitor consola Playstation 4, care a vandut peste 50 de milioane de la aparitie in 2013 si Xbox One care a vandut peste 25 de milioane de la aparitie in 2013.

Concurand cu Playstation 4 si Xbox One a fost o consola facuta tot de Nintendo, o versiune mai puternica a Wii-ului, pe nume Wii U, care a vandut de abia 13 milioane de exemplare (un important motiv pentru Nintendo de a face o noua consola).

Eu, personal, cred ca acesta consola nu va excela, consider Switch-ul doar un laptop mai puternic, oficializat de o companie de renume.

Multi specialisti considera ca Switch va fi ultima sansa pentru Nintendo, cauzat mai ales de esecul consolei anterioare, Wii U.

Ramane sa asteptam pana pe data de 3 martie, cand va aparea pe piata.

DANIEL PUŞCAŞ

daniel-puscas-feat

DANIEL PUŞCAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: