BRAGYE NARCISA: Postul Paştelui

Din data de 27 februarie a început Postul Paștelui, care durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, având numai două dezlegări la pește, în 25 martie, de Buna Vestire, și în 9 aprilie, de Florii.

Postul Paștelui este cel mai lung și mai aspru post dintre cele patru mari posturi ale Bisericii Ortodoxe. Începând din această dată, credincioșii se abțin de la carne, ouă, brânză. De asemenea, se postește de pește, vin și untdelemn.

Din cauza regulilor stricte alimentare, dar și a perioadei îndelungate, medicii recomandă ca postul să fie evitat cu orice preț de persoanele cu tulburări alimentare sau de cei ce suferă de o boală cronică.

Episcopul Scurtu Titus spune că „postul are rol de stăpânire a simțurilor și înfrânare de la anumite mâncăruri, tăierea poftelor, înmulțirea faptelor bune, milostenie și împăcare cu toată lumea. În această perioadă de post trebuie să ne rugăm mai mult ca de obicei, să lăsăm trupul să se desfăteze cu fapte bune pentru a fi mai aproape de Dumnezeu”.

BRAGYE NARCISA

narcisa-bragye

NARCISA BRAGYE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: