Tehnologia ne face mai leneşi?

Câţi dintre noi ar putea supravieţui o săptămâna fără smartphone? Cu siguranţă, nimeni nu a petrecut o zi fără să se uite pe internet măcar o dată. Tehnologia ne-a făcut viaţa atât de confortabilă, încât e terifiant să ne gândim ce am face dacă ar trebui să plecăm undeva fără smartphone sau tabletă, pentru o lungă perioadă de timp. Tehnologia ne-a făcut mai leneşi – iată dovezile:

Nu trebuie să plecăm de acasă pentru a ne distra

Pentru ce să ne ridicăm din pat şi să ne pregătim pentru o seară la film cu prietenii, când putem pur şi simplu să ne uităm de pe Netflix? Toţi am fost în această situaţie.

Te gândeşti dacă să pleci afară sau nu, dar apoi îţi vezi laptop-ul sau alt gadget pe care îl ai şi realizezi că te poţi distra la fel de bine şi în casă.

Microsoft şi Nintendo au făcut lucruri şi mai dihai, lansând consola Wii şi Kinect-ul. Acum poţi „să participi” la Jocurile Olimpice de la tine din cameră.

 

Se poate mai rău de atât?

Din păcate, răspunsul este Da. Se poate ajunge în punctul în care oamenii nu mai ştiu citi o hartă, pentru că se ghidează doar după GPS.

Toată lumea poate accesa Google Maps de pe smartphone-ul lor, iar acolo le este ghidat drumul cu condus prin voce şi imagine din satelit în timp real.

 

Găseşte orice răspuns cu Google

Cu siguranţă, oricine dintre noi a căutat cel puţin o dată un lucru de care ne era ruşine să întrebăm şi nu ştiam răspunsul. De exemplu, „Cum să legi un şiret” sau „Cum să fierbi apă” sunt căutate de peste 500.000, respectiv 40.000 de ori pe lună.

Google a făcut procesul de învăţare foarte uşor. În trecut trebuia să întrebi fie pe cineva care ştia, fie încercai până reuşeai.

 

„Grelele” obligaţii săptămânale

Ştim cum este când vii de la lucru obosit şi tot ce vrei este să te relaxezi, dar apoi realizezi că trebuie să faci cumpărături. Cu anumite aplicaţii că Taskrabit, acum poţi să faci să ţi se livreze mâncarea direct la uşă sau să suni o companie să îţi spele maşina.

Cu fiecare aplicaţie sau gadget nou care apare, devenim din ce  în ce mai leneşi.

Read the rest in Paperless

ANDREI PUCHIANU

andrei-puchianu

ANDREI PUCHIANU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: