KECSKES JUDIT & FLORIN MIHOCAȘ: În memoria lui Eminescu. Plus VIDEO

Cu toții am aniversat în 15 ianuarie 167 de ani de la nașterea Poetului Naţional, Mihai Eminescu. Catedra de Limba Română a liceului nostru a organizat un eveniment în acest context, în data de 16 ianuarie, de la ora 11, în sala festivă.

em large.png

Regia spectacolului a fost susținută de atmosfera creată de mai multe picturi ale elevilor noștri, inspirate de viața și opera lui Mihai Eminescu.

Programul a inclus, printre altele, o prezentare a vieții și activitații poetului, realizată și susținută de elevii clasei a IX-a C.

S-au recitat poeziile „Peste vârfuri”, de către Oana Tulvan, „Călin – file de poveste”, de către Teodora Nicorici, şi s-au interpretat piese inspirate de opera poetului.

Am remarcat dintre momentele mai speciale pe cel susținut de Alex Lascu; acesta, pornind de la poezia „Luceafărul”, a reinterpretat-o într-o versiune originală, tot în versuri. Iată un fragment din creația colegului nostru: „A fost o dată ca-n povești, / A fost ca niciodată, / Un tânăr din Ipotești / Cu-o nefericită soartă. / Era primul între poeți / Şi iubitor de toate cele, / Unul dintre cei mai măreți / Căutători de stele, / Şi ca raza unui astru / El privirea și-o îndreaptă – Spre lacul codrilor albastru, / Unde mândra îl asteaptă”…

Un alt moment dramatic a fost susținut de trei elevi, Codruț Pașcondea, Maria Lunca și Daria Brânda, care au intrat în rolul poetului, respectiv al Veronicăi Micle și al naratorului, astfel ei reconstituind una din cele mai frumoase şi tragice povești de dragoste din cultura română.

Finalul a aparținut elevelor Ioana Borodan și Andreea Chișe, care au interpretat cântecul „Eminescu să ne judece”, susținute muzical de un cor al clasei a VII-a C.

Publicul a urmărit cu mare atenție programul, aplaudând generos fiecare moment.

Acest eveniment a fost organizat în principal de către doamnele profesoare Garofița Pop, Diana Laslău şi Nicoleta Cipleu de la Catedra de Limba Română, împreună cu doamna învăţătoare Florica Pirtea. Doamna prof. Garofița Pop ne-a oferit câteva informații legate de acest eveniment.

Doamna prof. Diana Laslau, care a participat cu clasa a IX-a C, ne-a declarat: „Evoluția copiilor a fost foarte bună, au fost deschiși la proiect. Întotdeauna sunt interesați de lucruri noi și, per ansamblu, activitatea a fost una de succes.”

KECSKES JUDIT

Foto, filmare şi editare video: FLORIN MIHOCAȘ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: