IOANA BIŢiŞ: Durata reglementată a temelor de casă

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat in cadrul sesiunii online „De vorba cu Ministerul tau”, initiata de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, că urmează să dea un ordin prin care să reglementeze câte ore trebuie să lucreze acasă un elev pentru teme.

ioana-bitis-foto

Foto: IOANA BIŢiŞ

El a precizat că la clasa zero nu se dau teme pentru acasă, iar la clasele I-IV durata de efectuare a temelor nu trebuie să depăşească o oră, în timp ce, pentru gimnaziu, timpul alocat temelor va fi de maximum două or; in ceea ce priveste clasele de liceu, inca nu a hotarat orele.

Ministrul a mai explicat că profesorii trebuie să înţeleagă că există o limită de tolerabilitate din partea elevilor.

In opinia mea, durata reglementata a  temelor de acasa reprezinta un avantaj, intrucat elevii vor avea mai mult timp sa invete, sa aprofundeze informatii, sa-si exerseze creativitatea si totodata vor fi mai odihniti.

Un adult ne-a spus ca „este foarte buna ideea , intrucat fiica mea isi petrece cam 4-5 ore facand teme, frântă, cu ochii împăienjeniti de oboseala.”

„Se exagereaza cu temele; nu poti sa mai si inveti şase lectii pentru diferite materii si sa mai ai si cinci pagini de exercitii ca tema de casa”, ne spune un elev.

„Temele reprezinta un stiudiu suplimentar, doar prin exersare o sa  intre in mâna elevilor exercitiile”, ne-a declarat un alt adult.

IOANA BIŢiŞ

ioana-bitis

IOANA BIŢiŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: