ADELINA CRIȘAN: Răzvan la cuțite

Un orădean în vârstă de 27 de ani, Răzvan Berce, participă de doi ani la concursul culinar „Chef la cuțite”. Anul trecut nu a primit cele trei cuțite de care avea nevoie pentru a trece în etapa următoare, dar anul acesta a reușit să treacă mai departe în competiție.

image001

RĂZVAN BERCE

Răzvan a început să gătească de când era micuț, deoarece părinții lui erai mereu ocupați cu serviciul, iar el, având surori mai mici, le pregătea omletă, cartofi, ce știa el la vremea respectivă.

Ulterior, crescând și mergând în excursii cu prietenii lui, a ajuns să gătească din ce în ce mai mult, până a devenit o adevărată plăcere.

Azi bucătăria înseamnă pasiune pentru el. Deocamdată nu are diplomă care să-i ateste calitățile lui culinare. Gătește din pură pasiune. Răzvan nu are o preferință anume, momentan gătește orice, vrea să învețe cât mai multe preparate. Cu toate acestea, prietenii îi cer să le gătească deseori mâncare la ceaun, preparatul preferat fiind bogracs-ul.

Răzvan preferă bucătăria italiană, deoarece multe din preparate au la bază legume și verdeață; chiar și când gătești paste, e foarte ușor să obții un preparat sănătos dar și gustos.

În prezent lucrează la Supa Bar, un loc cochet și drăguț situat chiar în centrul orașului. A avut multe oferte, dar a ales acest loc deoarece a fost încântat de ideea lor de a învăța totul despre supe-creme. Zilnic oferă cele mai gustoase supe-creme clienților săi și este mândru că face parte din acea echipă.

Răzvan nu consideră că a ajuns la un nivel atât de înalt încât să facă recomandări gastronomice. Deocamdată, mai are multe de învățat. Ca un sfat doar pentru cei „mai mici” decât el, le transmite să creadă în ei și să pună multă pasiune în munca lor.

„Niciodată nu m-am aşteptat ca dintr-o simplă pasiune să ajung să fac atât de multe lucruri. Experiența trăită la emisiune si oportunitatea de a lucra cu chefi renumiți: Scărlătescu, Dumitrescu, Horia Vârlan, Bontea sau Foa, a fost o adevărată plăcere pentru mine. Sper ca în viitor să ajung un chef de succes şi să te mândreşti că mi-ai luat acest interviu acum!”, ne-a mai declarat Răzvan.

Foto: arhiva personală RĂZVAN BERCE

ADELINA CRIŞAN

ADELINA CRIŞAN

ADELINA CRIŞAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: