DANIEL BENEA: Sanitarii pricepuți

În data de 31 mai 2016  s-a desfășurat concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți”, organizat de  Societatea Nationala de Cruce Roșie din Romania, împreuna cu Ministerul Educației și Cercetării Naționale, la Liceul  Teoretic Onisifor Ghibu Oradea.

image001

Echipajul de la Ghibu, alături de prof. Carmen Chiş

Au participat echipaje din ciclul gimnazial și din cel liceal. Școala noastră a fost reprezentată de elevii clasei a XI-a D: Ana Voiț, Sara Vese, Sorana Pop, Paula Știop, Vlad Trif și Sebastian Bolba, coordonați de doamna profesoară Carmen Chiș.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal, cu scopul de a promova instruirea în domeniile primului ajutor și educație pentru sănătate, și vizează atingerea următoarelor obiective: însușirea cunoștinţelor de bază despre Mișcarea Internaționala de Cruce  Roșie și Semiluna Roșie; efectuarea unor acțiuni salvatoare în cazul unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către persoane fără pregătire medicală, fără utilizarea unor echipamente specifice acestui scop; dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice.

DANIEL BENEA

image002

DANIEL BENEA

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: