GEORGIANA PUŞCAŞ & COBE ADRIANA: Pasiunea nu se naşte, se dobândeşte!

Ioana Bohuş, elevă în clasa a XI-a D din liceul nostru, are o pasiune descoperită încă din clasele primare. Pasiunea descoperită este dansul popular. Ioana face parte din ansamblul folcloric Lioara, condus de coregraful Mircea Dărăban.

ioana bohus03

IOANA BOHUŞ

Dansatoarea ne declară că totul a început la îndrumarea părinţilor, în clasa I, dar şi din dorinţa ei, deoarece a fost atrasă de acest stil de dans. Ea a început dansurile populare, iniţial, la un alt ansamblu din Oradea. După 7 ani, a facut o pauză pentru a se putea pregăti pentru examenul de admitere la liceu, iar după examen s-a reapucat de dans la ansamblul din care face parte şi în prezent.

Ioana a fost foarte mulţumită de felul în care a fost primită în acest ansamblu, devenind ca o a doua casă pentru ea, iar colegii ei, a doua familie. Aceasta are, de asemenea, o relaţie strânsă atât cu coregraful ansamblului, cât şi cu partenerul ei de dans. Alături de ansamblul ei, a participat la multe concursuri, în ţară şi în străinătate.

ioana bohus

Dansul înseamnă pentru ea foarte mult; în acelaşi timp, este şi un impediment în faţa şcolii, însă nu unul foarte mare, încât să o determine să renunţe. Ioana consideră că dansul este doar un hobby, pe care îl face din pasiune dar nu-l consideră ca fiind o meserie de viitor, deoarece crede că ar reprezenta-o altă meserie.

Dansatoarea îndrumă toţi tinerii talentaţi şi nu numai să între în lumea dansului popular şi consideră că nimeni nu ar trebui sa-şi uite tradiţiile şi obiceiurile.

Fotografii: arhiva personală Ioana Bohuş

GEORGIANA PUŞCAŞ, ADRIANA COBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: