ANDREI ŞTIOP: De ce „Suge-o, Ramona!”?

Incepand cu 2014, atunci cand a aparut in format online pe blogul scriitorului ei, Andrei Ciobanu, cartea „Suge-o Ramona. O poveste semi-amuzanta” a facut ravagii in mediul virtual, reusind sa stranga peste 1 milion de cititori. Intre timp (in 2015) cartea a aparut si in format tiparit (la editura Trei), putand fi gasita si in librarii. 

20150524_161429Povestea il are personaj principal pe autorul Andrei Ciobanu in perioada adolescentei sale si surprinde crizele tipice adolescentine cu care se confrunta fiecare tanar.

Cartea este condimentata cu scene erotice (sau pornografice, in functie de  sensibilitatea cititorilor), limbaj licentios, crize interioare specifice varstei personajelor, dar si mult umor (tinand cont ca autorul face  stand-up). Aceasta carte reuseste sa surprinda realitatea actuala, necosmetizata, in care intalnim toate elementele enumerate anterior, adresandu-se in special tinerilor (dar nu numai), care se pot regasi foarte usor in intamplarile relatate de autor.

Cu ajutorul aventurilor amoroase prin care trece, Andrei spera sa treaca peste “prima iubire” neimplinita si dezamagirea provocata de indiferenta Ramonei.

Aceasta carte imbina experientele care  il maturiezeaza pe Andrei pe toate     planurile: emotional, moral, sexual, transformandu-l dintr-un indragostit timid intr-un adevarat Casanova modern.
De ce “Suge-o Ramona”? Aceasta este expresia prin care autorul isi incheie aproape fiecare capitol al cartii si vine atat in momentele de reusita ale personajului, cat si in momentele de triste si insucces, transmitand (intr.un fel) o razbunare pentru refuzul Ramonei.
“Nu ştiu dacă ai urât vreodată atât de mult pe cineva, încât să simţi că nu poţi respira fără acea persoană. Paradoxal!”
ANDREI ŞTIOP
ANDREI ŞTIOP

ANDREI ŞTIOP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: