ROBERT VINTER: Born in the USA

Am avut ocazia să stau de vorbă cu Robert Pup, elev la liceul nostru în clasa a IX-a B. Robert a locuit de-a lungul vremii în mai multe ţări. Hai să vedem ce a rămas după discuţia noastră!

 

ROBERT PUP

ROBERT PUP

REPORTER: In ce tara ai avut ocazia sa locuiesti si pentru cat timp?

ROBERT PUP: Am avut ocazia sa traiesc in SUA timp de un an, dupa aceea am venit inapoi in Romania si am stat o perioada la bunici. Apoi am mers in Canada, unde am stat timp de şase ani, dupa care am plecat in Olanda, iar intr-un final am ajuns inapoi in Romania.

 

REPORTER: Unde te-ai nascut si cand ai venit in Romania?

ROBERT PUP: M-am nascut in SUA, unde am si locuit vreme de un an. In Romania am venit de mai multe ori, dar m-am stabilit aici cand am implinit 14 ani.

 

REPORTER: Cum te-ai adaptat la stilul de viata in tarile respective si cat a durat?

ROBERT PUP: Pentru mine a fost mai greu sa ma adaptez in Romania, fiindca pana acum cativa ani am stat mai mult in strainatate decat aici, asa ca am avut mai mult de lucru aici decat dincolo.

 

REPORTER: Cum ai fost privit de comunitatea locala ca fiind o persoana din Romania?

ROBERT PUP: Nu am fost privit ca fiind o persoana din Romania, ci ca fiind unul dintre ei. In strainatate se pune accentul pe respect; daca tu ma respecti, si eu te respect, asa ca nu prea conteaza de unde esti.

 

REPORTER: Cum isi petrece timpul liber un tanar tipic din strainatate?

ROBERT PUP: Desi pare greu de crezut, un adolescent din strainatate are cam aceleasi preocupari ca si unul din Romania. Un adolescent e tot adolescent, indiferent ca e francez, german, englez sau roman.

 

REPORTER: Te-ai muta definitiv in strainatate?

ROBERT PUP: Da, m-as muta inapoi si mai mult ca sigur ca o voi face dupa ce termin liceul, pentru ca eu, personal, consider ca in strainatate pot sa imi asigur un viitor mai bun decat aici.

 

REPORTER: Care e cea mai placuta amintire pe care o ai de acolo?

ROBERT PUP: Cea mai pretioasa amintire pe care o am s-a intamplat de revelionul la cascada Niagara, alaturi de parintii mei – sa vezi acele artificii minunate deasupra cascadei te lasa fara aer, e ceva minunat si e un lucru pe care nu il voi uita niciodata.

a consemnat ROBERT VINTER

ROBERT VINTER

ROBERT VINTER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: