Noile manuale şcolare: tabletele PC

Ghiozdanele de şcoală, grele, pline cu cărţi, ar putea să devină o simplă amintire în multe şcoli din ţările asiatice. În vreme ce în România abia s-a inventat camera de luat vederi în sălile de examene, Coreea de Sud a făcut deja un plan pentru a digitaliza conţinutul ghiozdanelor. Coreea de Sud a anunţat faptul că intenţioneaza să înlocuiasca toate carţile şi caietele din scoli cu tabletele PC, până în anul 2015.

Pe lângă uşurinţa transportului, tabletele PC dispun de spaţiu suficient pentru a stoca mii de cărţi şi notiţe. Aplicaţiile interactive ar putea reprezenta un pas important în a uşura modul în care profesorii pot exemplifica un concept (modul în care se formează ADN-ul, de exemplu).

Se pare că tabletele utilizate în scoli vor fi concepute special în acest sens. Cu ajutorul tehnologiei, studenţii din toată lumea ar putea lua lecţii de la cei mai buni profesori din lume, dezvoltarea tehnologiei pentru educaţie urmand să se numere printre principalele interese ale producătorilor de aplicaţii pentru tablete PC.

Iniţiativa celor din Coreea de Sud este foarte bună, însa trebuie să ne gândim cât de costisitoare ar fi o astfel de investiţie, în special în ţara noastră. Pe viitor însă, ne putem astepta ca hartia să fie înlocuita din ce în ce mai mult cu tabletele PC, indiferent de domeniul de activitate.

IOANA CARŢIŞ

2 comments

  1. Iulia

    waiii…ioana….suuuper tare articolul…acolo mergi cu drag la scoala…sincer as mai face inca 4 ani de liceu daca asta ar insemna sa scap de carti , caiete si portofolii=))

    Like

  2. George

    ar fi fain … intr-un fel. Dar este doar un vis pe care multi ni-l dorim

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: