O ţară pe cale de dispariţie?

  Romania nu detine o imagine prea buna in Europa, de fapt nicaieri in lume. Dupa parerea mea, vorbim despre o deficienta a noastra de a ne etala valorile si de a le promova peste hotare. Majoritatea populatiei de pe planeta nu stie unde se afla Romania pe harta, iar cei care stiu au o impresie foarte denaturata despre noi.

ALEXANDRA ROMAN

Mircea Vasilescu, redactor-şef la Dilema Veche, spune ca începem sa ne simţim asemenea unui musafir nepoftit în Europa

Cetatenii Uniunii Europene asociaza numele Romaniei mai intai cu Dracula, hotii de automobile, contrabanda cu tigari,orfelinatele mizere si saracia crunta. Multi o considera un stat al tiganilor, datorita ubicuităţii acestora. Romanii plecati in alte tari depun un efort foarte mare pentru a fi recunoscuti drept buni europeni. ’’Incepem sa ne simtim asemenea unui musafir nepoftit care,dupa ce a facut sacrificiul de a-si cumpara haine noi,tot nu e destul de elegant pentru membrii consacrati ai clubului’’, remarca Mircea Vasilescu, redactorul-sef al saptamanalului ‘’Dilema veche’’. Oricat de mult am incerca sa ne integram, suntem priviti drept niste hoti sau delicventi.

Salariile sunt minuscule insa nu se compara cu munca pe care o depui pentru acei bani marunti. Doar in Romania vezi drumuri cu gropi sau neterminate din cauza lipsei de bani, care desigur au fost furati de cineva, doar aici vezi monumente si peisaje distruse care ar putea sa ne mai fortifice putin economia, doar aici vezi la fiecare colt de strada un cersetor sau un copil abandonat,doar aici cand de fapt tu vrei sa vizualizezi un meci de fotbal ai parte si de unul de box, doar la noi se fura si nu se gaseste faptasul sau banii, doar aici se promoveaza orice cantaret fara voce.

Este si normal ca Romania sa aiba o imagine proasta in intreaga lume, pentru ca oameni buni, noi ne-o facem. Avem noroc ca probabil din mila cei de la UE ne-au acceptat, iar faptul ca oamenii din alte tari se tem de noi sau ne dispretuiesc este doar datorita tiganilor care ne fac de ras tara sau a persoanelor care nu au fost bine educate. De aceea francezii spun ca ‘’sportul national in Romania nu e fotbalul, ci cersitul’’ sau ca suntem murdari si paduchiosi.

Imi pare rau sa o spun, dar mi-e rusine de tara in care traiesc, probabil de aceia pleaca atatia romani in alte tari, de rusine si de faptul ca nu au destui bani pentru a duce un trai cat de cat decent. Dupa parerea mea, Romania este considerata de toata Europa un dezastru, o tara pe cale de disparitie.

One comment

  1. Denisu'

    De ce sa iti fie rusine? Nu tu ai dorit sa te nasti aici..Corect? Lupta pentru dreptul tau,nimeni nu o face mai bine.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: