Românul nu este rrom

Imaginea proasta a Romaniei in strainatate nu este cauzata numai de hoti, tigani   si vinzatorii de droguri, ci si de ignoranta si lipsa de cultura generala a marii   majoritati a oamenilor din “lumea vestica”.

FLORIN BLAGA

Etalare ostentativa a bogatiei

Ministrul francez de interne, Claude Gueant, a criticat „delicventa romaneasca” din Franta , una “deosebit de cruda , intrucat foloseste mult copiii”.

“Eram la Strasbourg saptamana trecuta si am aflat ceva ce nu stiam: familiile isi vand fiicele cu 120.000 de euro pe an, pentru ca ele sa se consacre furtului. Ele trebuie sa ramburseze cei 120.000 de euro in cursul anului”, a spus ministrul.

Tot el a mai spus: “Nu am pronuntat deloc cuvantul rromi. Am vorbit despre romani, pentru ca  exista un anumit numar de subiecte pe care trebuie sa le explicam, pentru a le putea aborda. Exista probleme, deci trebuie sa le desemnam, pentru a le putea aborda. Cum vreti sa discut cu o tara din care sunt originari delincventii, pentru a organiza lupta impotriva retelelor, confiscarea bunurilor sefilor de retele, daca nu spun nationalitatea acestor delincventi?”, a conchis ministrul francez de Interne.Tot francezii sunt cei care intr-o emisiune televizata au luat peste picior o natie intreaga cu josnica afirmatie : “romanii au paduchi “.

Trist, dar adevarat faptul ca multe din tarile care sunt “vizitate” de romani, precum si Franta, asemeni ministrului de interne, Claude Gueant, nu fac diferenta intre un roman asezat la locul lui si un rrom care, odata ajuns pe teritoriul altei tari, se prezinta ca fiind roman.

In Japonia, de exemplu, Romania este vazuta ca un val negru al Europei, stiindu-se doar de Dracula si Nadia Comaneci . Bineinteles, straini fiind prin alte tari, romanii sunt vazuti ca atare (ca niste straini), dar ca urmare a faptelor unor rromi care se autointituleaza români a rezultat aceasta imagine.

Daca va exista sau nu vreodata o reabilitare a imaginii Romaniei, totusi lumea trebuie sa stie ca românul nu este rrom!

One comment

  1. emanuela

    Romania e invadata de rromi si evident ca acestia cauta alte tari din lipsa banilor iar din cauza comportamentului neadecvat murdaresc imaginea tarii noastre si toti suntem vazuti ca niste tigani !Oricum aceasta imagine este creata si de romanii nostrii care nu merita sa fie numiti asa si chiar exista o mare tiganie la noi tara!!Cat timp aceste “specii” nu vor fi mai civilizate cred ca vom purta mult timp aceasta eticheta. Pacat ca suntem vazuti in felul acesta deoarece unii romani chiar nu merita lucrul acesta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: