România încă mai speră la o minune

Aud multe povestiri ironice despre Romania, de le cei din alte tari si chiar de la romani; oarecum pe romani ii inteleg, deoarece sunt nemultumiti de conducerea tarii. Comentarii se aud, dar nimeni nu face mare lucru.

CLEMENTINA FAUR

Romania ar fi o tara foarte bogata daca ar exista vointa si unitate intre oameni, nu s-ar mai fura si daca ne-am respecta uni pe ceilalti. Aici cei de la oras fac glume pe seama celor de la tara, cei bogati pe seama celor saraci si asa mai departe. Am auzit ca spaniolii nu sunt deloc asa , chiar daca doctori sunt sau sefi nu rad de cei cu functii mai inferioare si pun toti mana la munca impreuna cu muncitorii, ceea ce in Romania ar fi o insulta pentru sefi sa munceasca alaturi de angajati.

Romania a ajuns in asa fel incat sa spuna si francezii critici la adresa ei. Doi jurnalisti francezi cred despre romani ca sunt saraci si inapoiati, chiar daca credem noi ca suntem avansati.

Parerea mea despre romani e ca toti speram la o minune, dar nimeni nu face nimic pentru ca minunea sa se adevereasca. Vorba ceea: „Da-mi, Doamne, ca n-am”.

One comment

  1. Lavinia

    foarte adevarat

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: