Aventura cercetaşilor continuă

Noul an cercetăşesc s-a deschis vineri, 1 octombrie. Cu acest prilej, toţi copiii cu vârsta între 7 si 16 ani au putut să li se alăture Cercetaşilor Români Uniţi.

IOANA COSTA

Întâlnirea a avut loc în cartierul Nufărul, de unde s-a plecat spre Pădurea Haieu din staţiunea 1 Mai. Copiii aşteptau cu nerăbdare să afle ce anume presupune să fi cercetaş. În funcţie de vârstă, aceştia pot fi lupişori (băieţii între 7 şi 12 ani), pui de lupi (fetele între 7 şi 12 ani) şi cercetaşii sau cercetaşe (băieţii şi fetele de peste 12 ani).

La eveniment au participat peste 30 de copii, care au trebuit să străbată un drum de 2 km până la cazemate, unde a fost destinaţia finală. Pe traseu, fiecare echipaj a trebuit să găsească un indiciu şi un ingredient de care era nevoie în mâncarea ce urma să fie preparată. Un moment emoţionant a fost şi trecerea de la lupişori, respectiv pui de lupi, la cercetaşi, a unui număr de trei membri. S-au cântat cântece cercetăşesti, s-au jucat jocuri, iar în final s-a făcut un careu. Evenimentul a fost un succes.

Organizaţia cercetaşilor au ca scop apropierea copiilor de natură, oferirea unei alternative sănătoase la timpul petrecut la calculator; din păcate, mulţi tineri uită să preţuiască darurile oferite de natură.

Toţi cei care doresc să se alăture cercetaşilor o pot face oricând. Pentru mai multe detalii, puteţi contacta voluntarele la cercetaşi: Ioana Costa din 12 B şi Darina Popovici din 12 A.

3 comments

  1. Alexa

    Am crezut ca nu mai sunt “la moda” trupele de cercetas si ma bucur sa vad ca inca exista tineri dornici sa participe la diferitele activitati in aer liber, decat sa isi petreaca timpul la calculator.

    Like

  2. Denisa

    o iesire exrtaordinara din care fiecare pot invata multe lucruri 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: