MARIA & ARIANA: Jurnalist în devenire

Am luat legatura cu Mihai Mihart, student in primul an la Facultate de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării sau PFC, in cadrul Universitatii de Vest din Timișoara. 

Acesta a terminat Liceul de Arte din judetul Gorj si s-a decis sa si aleaga aceasta facultate datorită faptului că profilul din liceu, adică designul grafic, se află în concordanță cu unele domenii din comunicare cum ar fi presa online, a declarat acesta. 

De altfel acesta ne-a declarat că designul grafic este o unealtă foarte importantă la job-ul acestuia de social media assistant. 

MIHAI MIHART

PFC organizează deseori evenimente prin care încearcă să și introducă studenții în pielea unor jurnaliști și prezentatori de succes pentru a i acomoda cu platoul și camerele de filmat. 

Studentul nostru a declarat că experiența este una inedită – „platoul, camerele și luminile reflectoarelor te fac să te simți în centru atenției”, a spus acesta.

El ne-a declarat că „admiterea a fost un punct foarte stresant atât pentru mine, cât și pentru restul colegilor mei deoarece eram atât de mulți și atât de putine locuri. Totul a decurs foarte simplu, luni dimineața la ora 8 toți viitori studenți s-au adunat în fața Universității de Vest, nerăbdători să între în sala de examen, emoțiile au fost mult prea mari pentru un examen atât de ușor. Toți s-au așezat pe locurile lor și a început examenul. Proba s a desfășurat astfel: am avut 60 de minute pentru a rezolva 80 de probleme de logică, iar la scurt timp după susținerea probei au venit și rezultatele.

Consider că acest examen este unul simplu, dar și complicat în același timp, deoarece ai prea puțin timp de gândire, dar dacă îți dorești cu adevărat să fi un jurnalist de succes și să alegi acest drum plin de experiențe frumoase și peripeții, merită să te străduiești”.

L-am rugat pe Mihai să ne transmita un mesaj pentru elevii de liceu:

„Dragi elevi de clasa a 12-a, jurnalismul este o meserie fascinantă, care îmbrățișează puterea cuvântului și impactul pe care-l poate avea asupra societății. Într-o epocă în care informația este omniprezentă și fluxul de știri este continuu, jurnalismul devine mai important ca niciodată. Așa cum spunea Edward R. Murrow, «Jurnalismul rămâne o profesie nobilă și indispensabilă pentru o societate liberă și informată.» 

În cadrul acestei facultăți, veți avea ocazia să explorați subiecte esențiale, să înțelegeți procesele politice și sociale, să vă puneți întrebări filosofice profunde și să învățați arta comunicării eficiente. Veți descoperi cum să obțineți informații verificate și să le transformați în știri relevante, cum să vă exprimați opiniile în mod constructiv și cum să influențați societatea prin puterea scrisului și a cuvintelor rostite.

În această facultate, veți avea oportunitatea de a lucra alături de profesori dedicați și specialiști în domeniu, care vă vor îndruma și vă vor încuraja să vă dezvoltați abilitățile jurnalistice. Veți avea acces la resurse moderne și tehnologie de ultimă generație, pentru a vă pregăti în mod eficient pentru provocările pe care le veți întâlni în cariera voastră.

Vă încurajez să profitați de această oportunitate unică de a vă transforma pasiunea pentru cuvinte într-un instrument puternic pentru a aduce schimbări și a influența societatea în mod pozitiv. Fiți curioși, deschiși la noi perspective și învățați să vă adaptați într-o lume în continuă schimbare.

Așadar, haideți să învățăm împreună arta jurnalismului, să căutăm adevărul și să punem în lumină povești relevante care să inspire și să informeze!”. 

Mihai are si o pagina de instagram pe care merită să aruncați o privire.

MARIA PETRILA, ARIANA COSMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: