SARA: Nu e cine spune că e

Vineri, 29 octombrie, la ora 18:30, conform gazetei locale, va avea loc o crimă la locuința domnișoarei Letitia Blacklock. Casa Letitiei ascunde la rândul sau secrete de familie adânc îngropate și un plan care va implica o moarte nevoită însă necesară pentru a atinge scopul final. Nimeni de la Little Paddock nu pare a ști ceva despre această crimă anunțată, se crede a fi o glumă sau un joc, dar devine mai mult de atât.

Când într-o beznă totală oaspeții încep a se neliniștii, se aud focuri de armă și un tânăr necunoscut este găsit pe podea ucis. Cei prezenți au certitudinea că este vorba despre o sinucidere în urma unei tentative de a jefui casa. Domnișoara Blacklock nu deținea obiecte valoroase în casă, victima chiar era un hoț? Chiar și-a pus capăt zilelor singur sau se ascunde o minciuna în spatele unei crime? Ușa care de ceva vreme este mereu închisă, scrisorile din podul casei și schimbul celor doua veioze sunt chiar cheia care o va îndruma pe Miss Marple către identitatea secretă a asasinului, o identitate falsă chiar și pentru cei cunoscuți.

Cartea ,,O crimă anunțată “, de Agatha Christie, prezintă o realitate relativ greu de înțeles. Ies la iveală secrete și minciuni, iar când amenințarea de a fi prins e tot mai mare, o nouă crimă este necesară pentru a-și acoperi urmele, chiar dacă nu este plănuită. Renumitul personaj, Miss Marple este subestimat într-o maniera subtilă, însă bunicuța îi dovedește inspectorului Craddock că instinctul și atenția sa, o vor conduce spre adevăr.
Textul se prezintă a fi cu adevărat enigmatic, conducând la foarte multe indicii care nu se leagă între ele prezente în puzzle-lul anchetei.

Cartea este amplă, surprinzând chiar cele mai mici suspiciuni în dezvăluirea unui secret ascuns cu iscusință și într-un mod ingenios. Consider că este o carte interesantă care aduce o nouă perspectiva în cea ce privește zicerea ,,nimic nu e ce pare a fi”. Detaliile și discuțiile extrem de importante au o acoperire vastă în text, comportamentul psihologic al oamenilor fiind esențial în deslușirea misterului.

O crimă anunțată, autor: Agatha Christie, nr. pagini: 368, traducător: Manuela Zipiși, Editura LITERA, se poate achiziționa online AICI.

SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: