Toți avem nevoie de Mrs. G

În urma vizionarii filmului Freedom Writers, realizat după un roman bazat pe fapte reale, am realizat că, indiferent de cât de mult credem noi că suntem diferiți, pe atât de asemănători suntem. Putem crede că situația noastră este cea mai rea sau că suntem singuri în acea situație, dar de fapt nu e așa, ci pur și simplu nu comunicăm pentru a afla dacă și altcineva e la fel .Câteodată noi suntem cei care trebuie să spargem gheața unui obicei din trecut, deoarece nu tot timpul este bine.

Spre exemplu, în film Eva Benitez este cea care sparge gheața tradiției de a-și apăra oamenii din același grup, dând vina pe oameni nevinovați din alte grupuri pentru diferite infracțiuni.

Copiii din sala 203 habar nu aveau că au atâtea în comun până când Mrs. G a venit și le-a arătat printr-un joc că toți au pierdut oameni dragi, au suferit și se luptă pentru supraviețuire din cauza conflictelor dintre grupuri.

Acești copii aveau nevoie de cineva care să le deschidă ochii – cu toții avem câteodată nevoie de o Mrs. G.

Marcus s-a împăcat cu mama sa și și- a descoperit eroul, pe Miep Gies, cea care a avut curaj sa ascundă o familie de evrei pe timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Eva a putut dormi liniștită știind că făcut lucrul cel bun, iar Mrs. G s- a convins pe ea și pe ceilalți profesori că, dacă există voință și pasiune, orice este posibil, chiar și acel ceva pe care toată lumea îl consideră imposibil.

Mrs. G le-a dat elevilor ei un caiet-jurnal în care fiecare dintre ei să- și scrie apăsările, supărările și dorințele sau bucuriile. Cu ajutorul acestor jurnale, a ajuns să cunoască povestea tuturor și s-a gândit cum să-i ajute. De altfel, pentru că îi iubea și vedea că este iubită, deși ea preda doar la anul II, face ceva și a obținut dreptul de a le preda și în anii III și IV.

În concluzie, indiferent de ce spune lumea, adună-ți forțele, arată și demonstrează că poți!

VANESA PERȚE

VANESA PERȚE

Vanesa Perțe este elevă în clasa a IX-a A a CN Onisifor Ghibu, clasa prof. Laura Lazăr. Acest text ne-a fost încredințat de către dl Alexandru Popoviciu, profesorul de Limba și literatura română al Vanesei, căruia îi mulțumim.

Prof. ALEXANDRU POPVICIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: