MARIA & GEORGE: Observatorul

The Watcher este un nou thriller misterios al scenaristului și regizorului Ryan Murphy. Serialul, care are șapte episoade, îi are ca protagoniști pe Naomi Watts și Bobby Cannavale, care îi interpretează pe Nora și Dean Brannock.

Nora și Dean sunt un cuplu care își epuizează economiile pentru a-și cumpăra casa visurilor. La scurt timp după ce se mută, soții Brannock încep să primească scrisori misterioase de la un „Observator”, care promite să supravegheze permanent casa și pe noii săi locuitori.

Pe măsură ce tot mai multe incidente tulburătoare se petrec în familie, lista suspecților crește. Familia Brannock este hotărâtă să afle cine este cel care îi privește și urmărește neîncetat. 

Serialul The Watcher a avut premiera în octombrie 2022, pe Netflix și s-a bucurat de un real succes, ajungând rapid în top 10 cele mai urmărite seriale.  The Watcher se bazează pe povestea adevărată publicată în 2018, într-un articolul din New York Magazine, intitulat The Haunting of a Dream House de Reeves Wiedeman.

Articolul detaliază modul în care Maria și Derek Broaddus și-au cumpărat casa visurilor lor în iunie 2014, nu departe de locul în care Maria a copilărit. La scurt timp după încheierea contractului, soții Broaddus au început să primească scrisori anonime de la un „Observator”.  Prima scrisoare a fost prietenoasă și le-a urat bun-venit în cartier, dar scrisorile ulterioare au fost din ce în ce mai ostile și s-au concentrat asupra celor trei copii ai familiei. Familia Broaddus, care nu se simțea în siguranță, a apelat la ajutorul poliției locale, pentru a afla cine trimitea scrisorile de amenințare.

În realitate, casa se află la adresa 657 Boulevard din Westfield, New Jersey. Casa din serial are aceeași adresă. Cartierul și casele filmate pentru serial se află în New York. 

Deși se bazează pe o poveste adevărată, The Watcher ficționalizează unele elemente ale poveștii; familia Broaddus nu s-a mutat niciodată pe bulevardul 657, în timp ce familia fictivă Brannocks își stabilește reședința acolo. După prima scrisoare, familia Broaddus a ales să rămână în vechea lor casă din Westfield.

Cifrele sunt, de asemenea, ușor diferite: în serial, casa este listată pentru 3,2 milioane de dolari (ceea ce provoacă o presiune financiară considerabilă asupra familiei Brannock), în timp ce în viața reală a fost cumpărată pentru 1,35 milioane de dolari.  

În concluzie, este un serial care merita vizionat, care te va ține în suspans cu fiecare episod vizionat și credem că va fi pe placul celor care-și doresc o detașare de realitate, o seară de repaus. 

MARIA PETRILA, GEORGE COFAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: