Review la noile plăci grafice RTX

NVIDIA a ţinut un mega-eveniment, în cadrul căruia a dezvăluit cele mai noi plăci grafice, cele din seria RTX 4000. Cu această ocazie trecem la un nou nivel al ray tracing-ului. Plăcile prezentate sunt GeForce RTX 4090, lansate pe 12 octombrie, şi RTX 4080.

În timpul prezentării, CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, a dat detalii despre noua arhitectură grafică a plăcilor video. El a subliniat că arhitectura Ada include a treia generaţie de RTX, care se mândreşte cu noi funcţii, inclusiv a treia generaţie de Deep Learning Super Sampling (DLSS). Astfel că DLSS 3 este capabil să genereze cadre suplimentare şi să dubleze performanţa jocului.

Sursă foto: trustedreviews.com

GeForce RTX 4090 este noul monstru de gaming de la NVIDIA, promițând cel mai mare aport de performanță de la o generație la alta de până acum. NVIDIA a comparat performanța acestui GPU cu cea a flagship-ului de până acum, RTX 3090 Ti, și a promis framerate-uri între două și patru ori mai mari în anumite titluri.

Noul GPU este bazat pe un cip cu 16.384 nuclee CUDA, care rulează la o frecvență de bază de 2,23 GHz, cu boost la 2.52 GHz. Cu 24 GB memorie GDDR6X cu lățime de bandă de 384 biți, aceasta este cea mai puternică placă grafică pentru gaming de până acum. Curios este însă faptul că memoria nu a crescut la 32 GB, fiind la aceeași capacitate precum generația anterioară.

Placa video GeForce RTX 4090 video a ieșit pe piață pe data de 12 octombrie, la prețul-monstru de 1.599 de dolari. Sunt de parere că acest preț este unul destul de mare pentru perioada în care ne aflăm.

Asteptăm placile video mai de buget din seria 4000, precum ar fi RTX 4070 și RTX 4060. După lansarea placilor RTX seria 4000, putem lua parte la micșoarea preturilor seriei trecute RTX, care vor ajunge la un pret mai mic, precum s-a intâmplat la fiecare lansare de noi placi video.

RAREȘ URSZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: