ARIANA:  Ești puternic numai când ești vulnerabil!

Transparența înseamnă a fi deschis, cinstit și sincer în comunicarea și acțiunile noastre. Această calitate este esențială pentru construirea încrederii și a credibilității, atât în ​​relațiile personale, cât și în cele profesionale. Fiind transparenți, le permitem altora să vadă cine suntem și promovăm înțelegerea reciprocă, ceea ce duce la conexiuni mai puternice și la rezultate mai pozitive.

La locul de muncă, transparența promovează colaborarea, responsabilitatea și un mediu de lucru pozitiv. În relațiile personale, onestitatea și deschiderea previn neînțelegerile și conflictele, întărind legătura dintre indivizi.

Cunosc o adolescentă – care vrea să-si păstreze identitatea secretă – care mi a făcut o mărturisire despre tema aceasta:

„Mereu mi am dorit să fiu apreciată pentru ceea ce realizez sau pentru ceea ce fac; chiar dacă sunt unele lucruri care poate sunt neobișnuite, și totuși mi-aș dori să mi se pună întrebări despre ceea ce am vrut să spun prin diferite articole. Nu pot avea pretenții legat de acest lucru, ,nici din partea profesorilor  nici din partea colegilor. Din punctul meu de vedere, profesorii, cu mici excepții, nu m-au cunoscut niciodată și totodată parcă nici nu și-au dat interesul decât pentru unii colegi, pe care eu îi percep ca fiind preferații lor, fapt ce mi-a creat o respingere față de aceștia. Vrând-nevrând, am ajuns în stadiul în care efectiv mă consolez cu zicala Let it be sau It is what it is.”

Și totuși, e  nevoie de curaj și vulnerabilitate – beneficiile de a fi transparent merită. Construind încrederea și credibilitatea prin transparență, putem crea relații mai puternice și o lume mai bună.

ARIANA BUBOIU

ARIANA BUBOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: