PATRICK: Câinele. Manual de întrebuințare 

Câinele este un prieten loial, cu care îți poți petrece ziua şi pe care te poți baza tot timpul. Dar când vine vorba de a avea grijă de un câine, nu este aşa de uşor cum pare.

În primul rând, trebuie să îi oferi atenție şi iubire, ca să le primeşti înapoi – timpul petrecut cu el, chiar dacă e puțim, îl face foarte fericit. Mâncarea este destul de importantă, deoarece dacă primeşte mâncare care nu este de calitate bună, poate să facă boli de piele sau multe altele. Porția de mâncare trebuie să fie potrivită mărimii şi stilului de viață, fiind indicat trei mese, când este pui, iar ca adult una sau două.

Apa este un alt lucru important pentru câine, mai ales în zilele foarte călduroase. La medicul veterinar trebuie mers o dată pe an, pentru vaccin, după înplinirea vârstei de un an. Este indicat ca vara să îi cumperi pastilă sau zgardă, deoarece căpuşele sunt foarte periculoase pentru el.

Un căine necesită mult timp, dar şi seriozitate, trebuind să ai grija de o ființă reală. 

Foto: Patrick Petraș

Din experiența mea personală, având un câine din rasa Golden Retriever în vârstă de doi ani, pe nume Daisy, vă pot spune că la început nu a fost aşa uşor cum am crezut, dar după un timp m-am obişnuit şi sunt fericit că pot avea aşa un prieten adevărat.

PATRICK PETRAȘ

PATRICK PETRAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: