ELIZA: Paradisul turcoaz din Croația

Vara trecută am avut parte de o călătorie impresionantă pe insula Krk în Baska, din Croația. Cel mai avantajos ar fi mersul cu avionul însă eu și familia mea am vrut să călătorim cu mașînă pentru a vedea mai multe locuri deosebite.

Nu am apelat la o agenție, ci am dorit sa ne aventuram singuri în aceasta călătorie.

Drumul întreg are 837 de km și durează aproximativ opt ore și jumătate, însă noi am decis să facem o oprire la Lacul Balaton din Ungaria, pentru a nu fi atât de obosiți. Ne-am cazat la o căsuță, care costa în jur de 200 de euro pe noapte și am mers să vizităm lacul, observând că poți chiar să faci o baie, nivelul apei fiind destul de scăzut. Am dormit o noapte acolo, iar dimineața la prima oră ne-am continuat drumul spre insula Krk. Pe drum ne-am oprit în Zagreb, am vizitat puțin orașul, iar apoi ne-am continuat drumul.

Odată ajunși în Baska, am fost să ne cazăm și să ne odihnim ca mai apoi să plecăm spre plajă. Ne-am cazat la un apartament potrivit pentru patru persoane, acesta costând în jur de 350 de euro pe noapte, noi petrecând 6 zile. În
majoritatea serilor am mâncat în oras, iar în general am putut sa ne preparam singuri.

Plaja era plină de pietricele colorate, dar nu era deranjant să calci pe ele, iar odată ce intrai în apa era nisip. Apa era de un turcoaz deschis și foarte curată, încât vedeai pe unde mergi. Sunt multe activități pe care le poți face acolo, de exemplu: mersul cu barca, croaziere, unde poți să descoperi noi locuri si plaje, drumeții, parasailing(parașută legată de barca), puteai să faci sărituri în apă de pe platforme amenajate special, și datul cu paddleboard-ul (placa), aceasta fiind activitatea pe care am practicat-o și îndrăgit-o în această vacanță. O ora cu placa consta în jur de 25-30 de euro.

Orașul este și el unul foarte frumos, având străzi mici și înguste și arhitectura uimitoare. Seara, o mulțime de oameni stau și cântă cu chitara, înveselind turiștii. Lumea de acolo este foarte prietenoasă și primitoare, turiștii simtindu-
se că acasă.

Pot spune că această vacantă a fost cea mai frumoasă de până acum și recomand acest loc să mergeți să îl vizitați.

Sursă foto: arhiva personală Eliza Moț

ELIZA MOȚ

ELIZA MOȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: