ALEXANDRA & ANTONIA: Spre un app LOGO Paper

Nu pentru toți absolvenții liceul se șterge ușor din memorie. Un fost elev al colegiului nostru, Nicolae Muscă, absolvent al secției de Filologie-Jurnalism se gândește la o aplicație asociată LOGO Paper, pentru telefon, care să aducă un plus de comunicabilitate. 

Chiar dacă deocamdată nu e decât o idee, Nicolae a acceptat să ne vorbească despre acest proiect. 

Ce ai făcut după absolvirea liceului? 

NICOLAE: Am făcut o pauză după de un an între liceu și facultate, timp în care m-am angajat în domeniul calității la o companie germană care se ocupă cu producția de motoare electrice și ventilatoare. M-am decis să urmez o facultate care să mă ajute în acest domeniu așa că m-am înscris la facultatea de inginerie managerială și tehnologică.

Cu ce te ocupi în prezent?

NICOLAE: În prezent lucrez la aceeași companie de care îți vorbeam, iar pe lângă asta în cadrul unui ONG ce derulează proiecte în zona educației.

De unde ți-a venit ideea unei aplicații pentru LOGO Paper, mai ales că ai absolvit liceul și, teoretic, e un capitol încheiat din viață?

NICOLAE: Doream să derulăm un program în aria digitalizării, iar eu m-am gândit ca printre beneficiarii acestui program să fie și LOGO Paper.

Ai început să lucrezi la ea?

NICOLAE: Doar la nivel de idee, în mod practic nu s-a concretizat nimic încă.

Ce ar urma să conțină aplicația?

NICOLAE: Conținutul aplicației ar dori să răspundă nevoilor LOGO Paper atât din punct de vedere al cadrului didactic, cât și al elevilor. În acest sens am în minte următoarele idei: elevii să poată posta articole iar profesorul să le vizioneze înainte de
publicare; uncție chat ca mijloc de convorbire cu elevii; postarea de evenimente, bloguri și în general articole; mic magazin, de ce nu LOGO Shop, unde să vindeți articole – de exemplu tricouri cu Logo Paper.

Ce ar aduce nou față de jurnalul digital?

NICOLAE: Față de jurnalul digital, s-ar putea adăuga noi funcționalități, cum sunt cele propuse mai sus. Dar lucrul cel mai important este că va facilita relația dintre cadrul didactic și elevi, o aplicație fiind, din punctul meu de vedere, mai ușoară și mai rapid de folosit.

Te gândești să o faci singur sau cu un colectiv?

NICOLAE: Singur, dar în colaborare cu LOGO Paper.

Crezi că ar fi un instrument care s-ar putea updata periodic?

NICOLAE: Da, se poate.

Ar fi o aplicație pentru elevi sau și pentru profesori?

NICOLAE: Pentru toți cei implicați în Logo Paper.

Ai nevoie de ajutorul și susținerea noastră, a celor care suntem acum elevi?

NICOLAE: Categoric, ideile și opiniile voastre vor aduce la viață aplicația.

Cunoști modele de aplicații de acest gen aferente unor școli din România?

NICOLAE: Sunt sigur că există.

au consemnat ALEXANDRA CUC și ANTONIA BODIU

ANTONIA BODIU și ALEXANDRA CUC

Leave a comment