ALEXIA: Răpirea copiilor. Un film despre un fenomen ce ia amploare în toată lumea

Lou este un film american de acțiune,un thriller regizat de Anna Foerster după un scenariu scris de Maggie Cohn împreună cu Jack Stanley. Filmul îi are in distribuție pe actorii Jurnee Smollett, Allison Janney, Logan Marshall-Green, Greyston Holt, Matt Craven, Toby Levins, Jaycie Dotin, Ridley Asha Bateman și Marci T. House.

Această peliculă este produsă de compania Bad Robot și a fost lansată online în România pe data de 23 septembrie 2022 de Netflix pe platforma proprie.

Inceperea furtunii face ravagii serioase intr-o zona locuită, iar o fetiță este răpită, lucru ce o determină pe mama ei să facă echipă cu o femeie misterioasă pentru a-l urmări pe răpitor. Totul devine o călătorie care le testează limitele și dezvăluie secrete șocante din trecutul lor.

În zilele noastre tot mai mulți copii dispar de acasă sau sunt răpiți. Legătura între acest film si viața reală este aceea că pe cât de mult ne-am dori ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, ele sunt inevitabile. Oameni care răpesc copii sunt la colț de stradă și nici nu putem să ne dăm seama de pericolul la care sunt supuși copii care nu au discernământul format, încât să își dea seama dacă ce fac este bine sau rău. Ademenirea acestora este una atât de ușoară avand in vedere faptul că majoritatea nu au de unde sa își dea seama dacă este o capcană sau nu.

Foto: arhiva personală Alexia Călin

Statisticile sunt îngrijorătoare: Peste 5.000 de copii au disparut de acasa in ultimul an, arată ONG-ul Salvati Copiii Romania, care trage un semnal de alarmă asupra proporțiilor acestui fenomen cu implicații grave si pe termen lung. Salvati Copiii Romania a organizat o campanie de informare si sensibilizare a elevilor si cadrelor didactice cu mesajul “Fuga de acasa e o capcană, nu un refugiu”, marcând in Romania Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți.

Echipele de voluntari si specialiști ale Salvati Copiii au desfășurat activități educaționale cu peste 1.500 de elevi, din Bucuresti si alte 11 județe ale țării, pentru a-i avertiza asupra situațiilor de risc in care copiii si adolescentii lipsiți de sprijin pot lua decizii cu impact negativ major asupra siguranței si vieții lor.

ALEXIA CĂLIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: