PAULA: Mirajul crimei perfecte

Holly Jackson este o autoare britanică faimoasă pentru romanele ei de ficțiune pentru adolescenți, născută în anul 1992 în Buckingham, Anglia. Aceasta este cunoscută pentru seria Good Girl’s Guide to Murder, care este apreciată de nenumărați cititori pe plan internațional.

Seria lui Holly este constituita din trei cărți, printre care Crima perfectă.

Foto: Paula Mărcuș

Romanul Crima perfectă este un twist crime thriller, cu multe întâmplări interesante si cu momente care te vor surprinde. Frumoasa si populara printre colegii de liceu, Andie Bell a fost ucisa de iubitul ei, Sal Singh, care, mai apoi, cuprins de remușcări, si-a luat viată. Cinci ani mai târziu, tragedia încă ii bântuie pe locuitorii liniștitului orășel britanic.

Prietena din copilărie a presupusului criminal, Pip nu poate scăpa de sentimentul obsedant ca lucrurile nu s-au petrecut chiar așa cum vorbește lumea. Adolescenta se transforma intr-un veritabil detectiv particular si încearcă sa afle adevărul. Perseverenta si atenta la detalii, Pip ajunge sa descopere o serie de secrete întunecate care demonstrează fără putința de tăgada ca Sal a fost învinuit pe nedrept.

Cineva însă nu e deloc incantat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, iar viată lui Pip este in pericol.

Această carte este o achiziție perfecta pentru cei care sunt in căutare de mister si de elucidarea lui. Personal, am devorat cartea de la Holly Black, regăsind în aceasta doza perfecta din toate. Pe lângă mister si anchetarea crimei , urmărește si dramele din viața personajelor , o nota de romantism si tragedie.

Se citește foarte ușor, cartea tradusa având un număr de 445 de pagini si 49 de capitole.

ALEXANDRA AMBRO

Am rugat-o pe colega mea, Alexandra Ambro, să îmi ofere o părere onestă cu privire la capodopera lui Holly Jackson.

„Captivant și surprinzător – așa aș îndrăzni să caracterizez acest roman. În urmă cu câteva luni am descoperit lumea acestei cărți și mărturisesc faptul că încă îmi stă gândul la ea. Îmi amintesc cu plăcere de zilele în care mă ancoram cu entuziasm în povestea enigmatică descrisă de Holly Jackson. De fiecare dată când mă conectam la această lume, pierdeam noțiunea timpului fără să-mi fi dat seama, semn că într-adevăr acest thriller este unul reușit. Am trăit intens fiecare pagină a romanului, dornică să descopăr adevărul alături de personajul principal, Pippa Fitz Anobi, finalul fiind uluitor, foarte bine construit”, ne spune Alexandra.

Recomand această carte tuturor iubitorilor de mister și suspans. Cu siguranță nu veți regreta timpul alocat acestei
capodopere.

Achiziționarea cărții se poate face din librăria Cărturești la prețul de 49 de lei, dar si online pe Elefant, Emag, Librex și multe altele.

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: