SARA: Două suflete rebele, un singur destin

Ori de câte ori întâmpinăm greutăți, ni se oferă mereu șansa de a ne găsi fericirea, chiar dacă acele posibilități sunt foarte greu de închipuit. Trebuie să privim situația cu ochii mari și limpezi, pentru a regăsi binele și frumosul din cel mai mic lucru.

În acest fel, Mika, o adolescentă de 16 ani, a reușit să-și găsească fericirea alături de un armăsar pe nume Windstorm.

Seria germană Windstorm (în germană Ostwind), realizată în 2013, este compusă din trei filme care o au în centru pe Mika și pe amicul său, Windstorm (Ostwin). Mika trăia o viață monotonă: mergea la școală, se certa cu părinții, până când, din greșeală, provocă un incident care-i determină plecarea în pustietate la bunica ei, în scopul reducării și revizuirii comportamentului său.

Aparte de scopul călătoriei, Mika descoperă o conexiune cu un armăsar periculos și agresiv, care era de nestăpânit. În contextul prezentat, Windstom simte siguranță și iubire, Mika devenind singura persoană care-l poate încăleca.

La scurt timp, ferma își pierde din elevi, rezultând o pierdere grea din punct de vedere financiar. Windstorm este scos la vânzare, însă Mika nu permite acest lucru și muncește în scopul câștigului său într-o competiție care implică
dresaj și cursă cu obstacole. După înmânarea premiului, Mika simte nevoia să-i dea drumul lui Windstorm, știind că acolo îi este locul, în sălbăticie alături de ceilalți cai.

Windstorm este prezentat ca spirit al sufletului Mikăi, care îi călăuzește calea și îi marchează destinul.

Finalul primului film, la fel ca ultimele două, este pătruns de compasiune și speranță în conexiunea dintre om și ființa empatică a unui armăsar, respectiv două spirite rebele unite de un singur destin.

SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: