SARA: Umbra unei crime de mult uitate

Soții Gwenda și Giles Reed sunt un cuplu proaspăt căsătorit, iar căutarea unei locuințe îi conduc în Dillmouth (Anglia), un oraș liniștit, dar care pentru tânăra Gwenda ascunde un trecut înfiorător și de neconceput.

Se stabilesc la Hilside, iar eforturile Gwendei de a renova casa au ca rezultat doar dezgroparea trecutului, astfel doamna Redd are o senzație irațională de groază.

Casa este considerată fiind perfectă din perspectiva Gwendei, revelând dubioase situații în care tânăra realizează că toate decorațiunile și elementele locuinței sunt exact aceleași idei pe care le are ea.

Situația devine mai îngrijorătoare când Gwenda vede anumite secvențe ale unei crime care par a fi originare din această casă.

Printr-o vizită de curtoazie, o întâlnește pe Miss Marple, o doamnă care nu pare a fi o simplă bătrânică. Cu ajutorul său află că o crimă „perfectă”, comisă cu mulți ani în urmă, trebuie rezolvată.

,,Misterul crimei fără cadavru ” face parte din seria de cărți ,,Miss Marple” scrise de Agatha Christie. Agatha Christie reprezintă una dintre cei mai cunoscuți scriitori, având peste două miliarde de exemplare vândute și cărți traduse în peste 100 de limbi.

SARA GAVRIȘ

Consider că această carte este o alegere foarte bună pentru iubitorii de mister. Este o lectură ușoară și captivantă, care prezintă în mod clar și direct momentele cărții. Îmi place această carte din punct de vedere al povestirii și al limbajului ușor de înțeles. Față de alte cărți de acest gen, Agatha Christie are un farmec aparte în a surprinde misterul și ideea de necunoscut.

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: