Antrenați de un Power Couple

Steaua Colegiului Național Onisifor Ghibu este în plină ascensiune. În șirul de realizări din palmaresul anului școlar tocmai încheiat, 2021-2022 (dintre care amintim procent de promovabilitate 100% la bacalaureat și înscrierea colegiului pe locul 107 între unitățile liceale din țară, un salt absolut remarcabil față de anii precedenți), consemnăm absolvirea gimnaziului de către prima serie de elevi ai clasei cu profil Engleză Intensiv.

Sursă foto: arhiva personală Florica Pop

Este vorba de clasa VIII E, un colectiv de elevi cu profil de veritabili campioni, pregătiți la Limba română, în clasa a V-a și a VI-a, de regretata profesoară Garofița Pop, în continuare de prof. Diana Laslău, la Matematică de prof. Mircea Pop, iar la Engleză de prof. Florica Pop, care le-a fost și dirigintă.

Despre calitățile acestora vorbește clasificarea pe intervale de medii la absolvire, pe care vi le prezentăm așa cum ne-a fost prezentată de dl director al colegiului, prof. Iulius Timar: douăzeci și unu de elevi au obținut media peste 9, șase elevi au avut media între 8 și 9, doi au obținut media de absolvire situată în intervalul 7-8, iar un elev a avut media între 6 și 7.

I-am solicitat dnei diriginte, prof. Florica Pop, un bilanț al parcursului scolastic al acestei serii, la timona căreia s-a aflat în cei patru ani de gimnaziu. Prezentarea domniei-sale conturează portretul colectiv al unei clase de super-eroi, care au adunat o grămadă de premii, la cele mai diverse discipline, un loc preeminent deținându-l Engleza și Matematica.

„Prima clasă de Intensiv Engleză a reunit elevi cu personalități complexe și diverse, elevi care au înțeles că școala are un rol foarte important în devenirea lor, ne spune dna prof. Pop. Pe acești copii nu i-a împiedicat nici măcar pandemia în a fi serioși și a-și menține atitudinea de elevi valoroși într-o perioadă haotică pentru învățământul românesc.

Sursă foto: arhiva personală Florica Pop

Pentru mine a fost o plăcere și o totodată o provocare să șlefuiesc mințile acestor copii eminenți, care au obținut un munte de premii la diverse concursuri și olimpiade școlare și, nu în ultimul rând, la Evaluarea Națională.

Iată câțiva din elevii de excepție ai unei clase de excepție, cu spicuirea câtorva din rezultatele lor. Eleva Mara Nicoară a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Matematică, etapa națională, clasa a V-a. Horea Tise a participat la Olimpiada de Informatică, etapa națională. Giulia Copil a participat la Olimpiada de Educație Tehnologică – etapa națională. Premii și mențiuni la Olimpiada de Matematică, etapa județeană, au adus și elevii Darius Ban, Horea Tise, Andrei Sarca. La Olimpiada de Engleză, etapa județeană, și-au adjudecat distincții Damian Drugaș (premiul II), Horea Tise (premiul III), Mara Nicoară (mențiune). La Olimpiada de Limba română au luat mențiune Cristina Popa, Maria Chirilă, Andrei Sarca”.

Sursă foto: arhiva personală Florica Pop

Despre calitățile acestor elevi nu se poate vorbi însă doar la timpul trecut. La examenul de Evaluare Națională, susținut la sfârșitul ciclului gimnazial, rezultatele obținute de această serie de elevi sunt  de-a dreptul intimidante. „Cea mai evidentă dovadă a valorii acestei clase stă în rezultatele obținute de cei 30 de elevi la Evaluarea Națională, adaugă diriginta acestor copii, prof. Florica Pop. Cinci note de 10 la matematică (prof. Mircea Pop) – Mara Nicoară,  Horea Tise, Andrei Leuce, Darius Ban, Cristian Tohotan; două  note de 10 la Limba română (prof. Diana Laslău): Anne Gante, Maria Chirilă: douăzeci și una de medii între 9- 10, șapte medii între 8- 9 și două medii între 7- 8.

A fost o clasă de excepție și bucuria mare este că toate vârfurile din această clasă au ales să rămână elevi ai colegiului nostru,  la clasa de Matematică-Informatică,  în special – așa se și explică ultima medie de intrare în această clasă: 9,42.

Rămâne  ca evoluția acestor copii să continue, iar noi, dascălii lor, să- i ajutăm mai departe în a deveni oamenii valoroși de mâine”.

Sursă foto: arhiva personală Florica Pop

Felicitări tuturor elevilor și întregului colectiv de profesori care i-au pregătit în cei patru ani de gimnaziu!

Bun-venit noii generații de elevi ai clasei de Matematică-Informatică de la Ghibu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: