Ghibu 100%

Ca urmare a rezultatelor obținute de absolvenții de anul acesta ai Colegiului Naţional Onisifor Ghibu la examenul de Bacalaureat, am decis să aflăm şi opinia domnului director, Iulius Timar.

Spre deosebire de ultimii ani, rata de promovabilitate a şcolii noastre a fost de 100%. Acest lucru nu l-a uimit deloc pe domnul director, ba chiar s-a aşteptat încă din luna septembrie a anului trecut, când, împreună cu cadrele didactice, a stabilit un plan de acţiune.

Prof. Iulius Timar

Întrebat fiind cărui fapt crede că i se datorează reuşita de anul acest, domnia-sa este de părere că aceasta se datorează elevilor: „Eu tot spun că 90% din reuşită este a elevilor, 9% a profesorilor şi a părinţilor şi 1% a şcolii”.

De doi ani încoace, secţia de Filologie-Jurnalism se poate mândri cu două zeciste la examenul de Bacalaureat. Referitor la acest aspect, domnul director consideră că poţi să performezi indiferent de specializare.

Diferenţe după contestaţii

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au raportat 121 de înscrieri. În urma depunerii contestaţiilor, s-a observat o creştere a notei cu cel puţin de un punct. Conform domnului director, această situaţie denotă o oarecare superficialitate în evaluare: ,,Pe mine oarecum mă îngrijorează dacă la evaluare diferenţa de notare dintre doi profesori este mai mare de un punct. Asta înseamnă că undeva în sistemul de învăţământ avem o problemă cu uniformizarea sistemului de notare şi evaluare a elevilor’’.

Pandemia şi viaţa de elev

Pandemia nu i-a ocolit nici pe absolvenţii noştri. Dl Timar este de părere că pandemia i-a afectat pe elevii care suferă de comoditate, adică pe cei care ,,mai gândesc câteodată că ce pot face astăzi las pe mâine’’.

Pe de altă parte, pandemia i-a ajutat pe elevii buni şi foarte buni, pentru că aceştia s-au concentrat pe disciplinele de specialitate.

Un nou mini-studio

Ca o noutate pentru elevii secţiei de Filologie-Jurnalism, mini-studioul de jurnalism va fi finalizat până la sfârşitul acestui an: ,,Studioul de jurnalism există, doar că trebuie să îi mai aducem câteva îmbunătăţiri. Sper ca până la sfârşitul anului să aducem cel puţin câteva îmbunătăţiri la acest studio’’.

MARIA PAȘCALĂU

MARIA PAŞCALĂU

Maria Pașcalău este absolventă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2019, secţia filologie – engleză, clasa prof. Sándor Lilla Adél, absolventă 2022 a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: