MARIA & IANIS: Gangster în Anglia

Peaky Blinders este un serial de televiziune britanic lansat în septembrie 2013 a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Război Mondial în anii 1920.  Serialul a fost creat de Steven Knight și produs de Caryn Mandabach Productions, Screen Yorkshire și Tiger Aspect Productions, urmărind faptele comise de familia criminală Shelby.

Screen Yorkshire a oferit finanțare pentru producția prin Yorkshire Content Fund. A fost prima producție care a primit finanțare din Yorkshire Content Fund, care, la rândul său, a asigurat că majoritatea spectacolului a fost filmat în Yorkshire, ca parte a acordului.

Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, liderul bandei, iar Sam Neill pe Chester Campbell, un detectiv chemat de la Belfast, care are sarcina de a suprima banda.

Creatorii seriei au folosit numele de „Peaky Blinders”, o bandă de tineri din secolul al XIX-lea, care a activat în oraș din anii 1890 și despre care se credea că își cos lame de ras în șepci.

Totul pleacă de la un adevăr absolut. Adevărații Peaky Blinders erau intr-adevar o bandă notorie din Birmingham, implicata in jocuri de noroc, jafuri, diverse taxe de protectie si violențe crunte. De fapt, creatorul serialului, Steven Knight s-a inspirat in scrierea serialului Peaky Blinders de la unchii sai, care faceau parte din familia Sheldons si care erau parte a „mostenirii” Peaky Blinders.

Intr-un interviu acordat celor de la History Extra, Knight a dezvaluit ca povestile pe care i le spunea tatal sau au constituit o prima sursa de inspiratie pentru realizarea serialului:  „Una dintre povestile care m-au inspirat sa scriu Peaky Blinders este una dintre povestile pe care mi le-a spus tata. La randul sau, tatal sau il trimisese la un moment dat sa duca un mesaj catre unchii sai. Tata a batut la usa si cand i s-a deschis a vazut o masa la care statea aproximativ opt barbati, bine imbracati, cu sepci si arme in buzunare. Masa era acoperita de bani. Imaginati-va pentru o secunda acel tablou. Bani, fum in toata incaperea, bautura si niste barbati imbracati impecabil in mahalaua din Birmingham. Atunci mi-am dat seama ca asta inseamna cu adevarat istorie. Asta este povestea pe care vreau sa o impartasesc oamenilor. Iar de la aceasta imagine am inceput de fapt sa lucrez”.

ANCA MARIA, IANIS IAMBOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: