ALISIA & NICOLE: Succesul e doar o secundă de fericire

Dacă în paginile anterioare ale acestui jurnal am scris despre Simona Amânar și Ana Maria Brânză, de data aceasta cititorii vor face cunoștință cu o gimnastă artistică română de talie mondială, Diana Bulimar.

Diana Bulimar ne-a acordat un interviu, în care vorbim despre începutul carierei sale și în care ne explică ce înseamnă cu adevărat gimnastica. Haideți să vedeți ce am aflat despre ea!

DIANA BULIMAR, arhiva personală

Didi  a început gimnastica la o vârstă foarte fragedă,  fiind îndrumată de tatăl ei care a practicat atletism și fotbal. A reușit o carieră impresionantă și s-a bucurat de fiecare succes în parte, dar care dintre reușitele pe care le-a obținut sunt mai aproape de sufletul ei?

„Este greu să aleg una, dar cred că una emblematică este în 2010,  la Jocurile Olimpice de la Juniori, unde o sală întreagă mi-a cântat La mulți ani, după ce am câștigat prima mea medalie importantă.” 

Ce model a avut când s-a apucat de giminastică?

„Eu m-am apucat de gimnastică de la vârsta de patru ani. Vă daţi seama că nu aveam cum la vârsta aia să am un model pe care să încerc să-l copiez. Mai târziu au apărut mai multe foste gimnaste pe care le admiram, Nadia Comăneci sau Andreea Răducan.”

Gimnasta spune că „succesul este doar o secundă de fericire, dar dacă reușești să te bucuri de fiecare moment acela este succesul”.

De ce i se spune Didi?

„Pentru că atunci când am venit în lotul naţional eram mai multe Diane. Şi pentru că eu eram cea mai mică, pentru a ne deosebi, mie mi s-a spus Didi. Şi aşa mi-a rămas. Dar doar la lot mi se spune aşa, acasă părinţii îmi spun Diana.”

Care este motivația ei?

„Cred că faptul că am facut 18 ani de gimnastică îmi arată mie câtă motivație am avut, iar de acum înainte îmi este foarte ușor să îmi găsesc motivația.”

Aceasta îi sfătuiește pe copiii care îsi doresc să practice un sport să nu se gândească la medalii din start, ci să muncească, dacă pasiunea lor e gimnastica, să aibă încredere atât în ele, cât și în antrenorii care îi ghidează și să se bucure de fiecare element nou reușit și de fiecare antrenament bun.

ALISIA UNGUR, NICOLE JUCA

ALISIA UNGUR și NICOLE JUCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: