Obsesia pentru perfecțiune 

În 2003, atunci când un tânăr portughez care juca sublim a ajuns la Manchester United, Sir Alex Ferguson i-a înmânat tricoul cu numarul 7, purtat în trecut de Eric Cantona și David Beckham. Așteptările erau clare, iar Cristiano Ronaldo nu a dezamăgit.

Iubitorii lui Ronaldo, de ordinul sutelor de milioane în întreaga lume, pot să afle mai mult despre el din cartea omonimă, apărută în 2014 în traducere la editura Preda Publishing.

Foto: Laurențiu Nicoară

Din momentul in care s-a mutat la Real Madrid, doborand toate recordurile vremii cu transferul său de 80 de milioane de lire sterline, versatilitatea si flerul său de marcator si-au gasit expresia supremă si au facut ca rivalitatea cu Lionel Messi de la Barcelona sa devină legendară.

Ronaldo a castigat de patru ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016), fiind singurul jucător  european care a reusit această performanța. Este, de asemenea, primul jucator din istorie care a castigat trofeul Gheata de Aur de patru ori (2008, 2011, 2014, 2015), record pe care astazi îl imparte cu Lionel Messi.

Unul dintre cei mai comerciali sportivi ai tuturor timpurilor.Ronaldo a figurat pe locul intai in topul celor mai bine platiti sportivi ai planetei in 2016 si 2017, top realizat de revista Forbes. Tot in 2016 si 2017, Ronaldo a fost numit de către televiziunea ESPN Cel mai faimos sportiv al lumii.

Mario, talonat de subsemnații, Dominic și Laurențiu

Mario Păscut, elev in clasa a XII-a A la Colegiul Național Onisifor Ghibu, a realizat un material despre Ronaldo, la lucrarea sa de atestat, Star in the National League.

Cartea are 285 de pagini, a fost publicată în anul 2014 și a fost scrisă de un om special, Luca Caioli. Poate fi achiziționată de pe site-ul Cărturești, la prețul de 45 de lei.

LAURENȚIU NICOARĂ, DOMINIC SOLOMON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: