Cum ar fi dacă am redobândi imaginația plină de culoare a unui copil? Cum ar fi dacă am ști să ne bucurăm cu adevărat de micile momente pe care ni le oferă viața? Aceste întrebări atât de simple și totuși atât de grele dezvăluie că vârsta nu are limite împotriva imaginației și visului.
Serialul Chiamatemi Anna (Anne with an E) este o producție a anului 2017, care prezintă povestea unei orfane (Amybeth McNulty), ale cărei dificultăți nu o împiedică să viseze și să spere că într-o zi va avea o familie.
Este un serial de televiziune canadian, ale cărui origini se trag din lucrarea clasică a literaturii pentru copii, din 1908, a lui Lucy Maud Motgomery.
Am vizionat această serie dublată în limba italiană pentru a înțelege mult mai bine poveste.
Este foarte emoționant felul în care personajul Annei privește lumea din jurul ei, folosește cuvinte cu impact și își lasă imaginația să o învăluie din toate punctele de vedere, neavând grija că cineva ar putea să o critice în ciuda faptului că e conștientă de acest fapt.
Dintr-un anumit punct de vedere, Anna este o persoană cu o inimă mare, isteață și veselă, însă dezvăluie anumite defecte cum ar fi: din punct de vedere estetic, nu agreează părul său roșcat sau că nu-i place numele Anna, deoarece nu sună melodios ca al unei prințese și iarăși visul ia amploare de cele mai multe ori.
Marilla și Matthew Cuthbert sunt doi frați singuri care nu au copii, astfel își doresc un baiat care săi ajute să facă față greutăților fermei.
Dintr-un anumit motiv, Anna este trimisă de la orfelinat în calitate de copil adoptat de familia Cuthbert. Pe drum, Anna și Matthew au o conversație amplă. Micuța Anna îi deschide o lume nouă lui Matthew prin propriii ochii, dezvăluind gânduri care duc dincolo de realitate.
Mariana este nemulțumită, deoarece ea ceruse un băiat. Soarta Annei se schimbă când și în cel mai puțin timp petrecut cu Marilla o farmecă și astfel Anna rămâne membru al familiei Cuthbert.
Merge la școală și leagă prietenii. Pe măsură ce crește, Anna își dezvolta din ce în ce mai mult pasiunea pentru scris, îndemnând-o să redacteze povești, iar mai apoi un ziar al școlii.
Treptat, descoperă iubirea față de Ghilbert, un băiat care recent, în călătoria lui, descoperă incapacitatea oamenilor de culoare să se afirme fiind considerați sclavi în ciuda faptului că erau liberi.
Împreună cu familia și prietenii ,Anna luptă pentru drepturile femeii, libertate de exprimare și visele ce urmează sa se împlinească, rămânând o ființă care crede în infinitul creativității.
Percepția mea cu privire la acest serial a fost faptul că oricât de tânăr sau în vârstă am fi, putem visa și acorda o șansă imaginației și valorii gândului, creându-ne propriul ambient de poveste în care să ne refugiem sau să evoluăm.
SARA GAVRIȘ