ALEXANDRA: Outer Banks

Outer Banks este unul dintre cele mai noi seriale cu adolescenți de pe Netflix, sezonul 1 debutând cu 10 episoade pline de acțiune și dramă pe data de 15 aprilie 2020.

Frații Jonas și Josh Pate, premiați cu cel mai bun scenariu la festivalul de la Stockholm și cu premiul juriului la Festivalul Cognac pentru filmul Deceiver, alături de Shannon Burke au creat acest serial.

Serialul aduce în prim-plan povestea unor adolescenți ce provin din medii sociale diferite, dar care în ciuda problemelor personale, reușesc să rămână împreună până la final, demonstrând că prietenia poate învinge orice.

Titlul reprezintă o localitate situată pe șirul de insule de barieră ce măsoară 320 de kilometri în lungime din largul coastei statelor Carolina de Nord și Virginia de pe coasta de est a Statelor Unite. Cu toate acestea, serialul a fost filmat în orașul Charleston din Carolina de Sud.

Acțiunea serialului este complexă, fiind construită pe mai multe planuri. Pe de o parte, este prezentată antiteza dintre snobi (înstăriții insulei) și albituri prin personaje adolescentine. Gașca lui John B, formată din Pope, JJ, Kiara, corespunde albiturilor ce sunt în conflict cu prietenii lui Rafe, Kelce, Barry, Topper. Acesta începe pe plajă când Topper aproape îl îneacă pe John B într-un acces de furie, iar JJ îl oprește după ce îi pune pistolul la tâmplă.

Pe de altă parte, John B încearcă să își găsească tatăl dispărut și să descopere aurul de pe nava Royal Merchant alături de prietenii săi. Totodată, se îndrăgostește de Sara, spre indignarea ambelor tabere, iar familia ei îl salvează din mâinile Protecției Copilului. Ea este rebela ce se desprinde de grupul social de apartenență, ceea ce demonstrează tăria caracterului său. Kiara este personajul oglindă al Sarei, întrucât îl iubește pe Pope, un albinos.

Outer Banks reușește să prezinte toate aspectele legate de viața de adolescent: relația cu gașca, petrecerile din liceu, viciile vieții de noapte, prima iubire, relația cu părinții, dorința de a fi independent prin câștigarea primilor bani, orientarea către o facultate, curiozitatea de a desluși mistere sau de a afla lucruri noi. În comparație cu alte seriale cu adolescenți precum Elita, Baby sau Riverdale, ritmul acțiunii este mai alert, personajele aflându-se într-o continua evoluție și mișcare. Putem observa o asemănare între căutarea comorii și cea a demascării criminalului Masca Neagră din Riverdale. De asemenea, povestea de dragoste dintre Samuel și Carla din Elita poate fi o corespondentă cu cea dintre Sara și John B, din moment ce în ambele cazuri este vorba despre dragostea unui băiat din clasa muncitoare pentru o fată bogată.

Cei de la Netflix au anunțat oficial ca cel de-al treilea sezon va aparea, dar încă nu știm data exactă.

ALEXANDRA SOANE

ALEXANDRA SOANE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: