ALEXIA & BRIANNA: O nouă școală în Nufărul

Cu ocazia conferinței de presă din 26 mai 2022, primarul Florin Birta ne vorbește despre un nou proiect care se va desfășura în zona Nufărul. Acesta constă în ridicarea unei școli pe strada Tompa Mihaly nr. 36 în municipiul Oradea.

Terenul ales pentru acest proiect are aproximativ 10 mii mp, alcătuit dintr-o parte a municipiului și una privată. Proprietatea care urmează a fi folosită a fost identificată de vreo doi – trei ani de zile și este una fără construcții, fiind astfel liberă.

Noua școală va avea aproximativ 50 de clase; 22-23 de clase vor fi primare, iar restul aparținând gimnaziului. Aceasta va cuprinde și o sala de mese care va cuprinde aproximativ 150 de persoane. De asemenea, vor fi și laboratoare, dintre care două vor fi dedicate orelor de informatică, unul celor de chimie, unul pentru fizică și unul pentru biologie. Clădirea va conține și un cabinet de limbi străine, spații administrative și o sală de sport cu un teren de joc de 40×20 m, vestiare și bazin de înot de 10×25 m.

Au fost aprobate indicatorii pentru două străzi din acea zonă care vor fi modernizate, acestea fiind strada Tompa Mihaly și strada Vincent van Gogh. Lucrările se ridică la aproximativ 500 de mii de euro fiecare. De asemenea, au fost aprobate și studiile de fezabilitate și se va scoate la licitație proiectarea și execuția acestui proiect.

Un lucru ce ne-a impresionat este ideea construirii unei piscine unde elevii pot lua cursuri de înot.

ALEXIA POP, BRIANNA JAKAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: