DAIANA & ALEXANDRA: Domnul primar are ocazia să facă o școală ca-n filme

În data de 26 mai, domnul primar al municipiului, Florin Birta, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre construcția unei noi școli.

Dl Birta a spus că școala va fi clădită în cartierul Nufărul, pe strada Tompa Mihaly, numărul 36, în municipiul Oradea. Motivul pentru care a luat această decizie ține de problemele de dezvoltare în ceea ce privește clasele gimnaziale și primare în ultimii ani. Printre numeroasele probleme, acesta a spus că se enumeră imperativul de a învăța în două schimburi.

În această conferință de presă, domnul primar a descris câteva aspecte legate de noua școală. Noua instituție va fi cu aproximativ 50 de clase: 22-23 de clase în învățământul primar, iar restul în învățământul gimnazial. Va avea o sală de mese, de aproximativ 150 de persoane, două laboratoare de informatică, unul de chimie, unul de fizică, unul de biologie și un cabinet de limbi străine. Vor fi spații administrative, o sală de sport de 40 x 20 metri, vestiare și un bazin de înot de 10 x 25 metri.

Toate acestea – spune domnul Birta – în speranța că, după terminarea construcției noii școli, se vor rezolva problemele cu care se confruntă în prezent.

Foto: Diana Szmolen

Din punctul nostru de vedere, ideea de a  construi o nouă școală care să-i ajute pe copiii din clasele primare și gimnaziale este una foarte bună, pentru că în acest mod vor reuși să-i atragă mai mult în ceea ce privesc activitățile școlare și să-i ajute să se dezvolte. Dacă ne-am număra printre beneficiarii acestei instituții, ne-am dori o zi în care să putem să practicăm activități în aer liber, în favoarea unei dezvoltări comunicative. Totuși, după părerea noastră, am include în această școală și clasele de liceu, deoarece și mediul liceal are nevoie de funcționare în asemenea condiții.

DIANA POPUȘ, ALEXANDRA AMBRO   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: