Așa cum v-am promis, revenim cu rezultatele obținute de cele două echipe ale școlii noastre la concursul Prietenii Pompierilor.
Elevii noștri au fost îndrumați de prof. Valeriu Laslău și prof. Călin Perțe. De la dl Laslău am aflat că echipa fetelor a luat locul doi. Este vorba de Pantea Giulia, Șaitoș Emilia, Bughi Damaris, Gabor Patricia, Mihele Dariana, Rotar Georgiana, Vladică Andrea, Beltechi Nicoleta și Szarka Briana. Echipa de băieți, formată din Nistor Darius, Coman Darius, Selegian George, Moisi Denis, Bak Tiberiu, Mosneagu Matei, Ban Cristian, Bogdan Alexandru și Pantiș Codin, s-a clasat pe locul patru.

Întrecerea a presupus un efort fizic serios, poate acesta fiind unul dintre motivele pentru care echipa de la Ghibu a fost singura participantă din municipiu.
Am obținut și din partea dlui Perțe o declarație: „Din când în când, cadre didactice și elevi avem șansa să ieșim din rutina programului școlar pentru un «altceva». Și aici începe partea bună, respectiv reacția elevilor, și nu numai a lor, față de activitățile educative. Încă marginalizate în sistemul educațional românesc, în sensul că se poate merge înainte foarte bine și fără ele, activitățile acestea ne oferă surprize plăcute.





De curând, adică într-o vineri 13 a lunii mai, am avut plăcerea coordonării, alături de prietenul Valeriu Laslău, a celor două echipe de fete și băieți de gimnaziu, de la colegiul nostru, la competiția Prietenii Pompierilor. Dincolo de faptul că nu este o competiție ușoară, mai ales pentru participanții debutanți, semănând cu un concurs de angajare la pompieri, sigur, la scară mai redusă, concursul ne-a oferit ocazia să vedem emoție, determinare, bucurie. Elevii noștri, obosiți de școală și în așteptarea finalului de an, erau plini de viață. Dincolo de premiile obținute, acesta e lucrul cel mai important. Și poate, cine știe, peste ani, din rândul lor ne vom alege cu tineri angajați la ISU, hotărâți să fie parte în echipa salvatorilor de vieți și bunuri.”
Q&A
Am obținut un scurt interviu de la căpitanul echipei de băieți, Matei Moșneagu. Matei este elev în clasa a VI-a F, diriginte prof. Diana Laslău.
Care a fost cea mai solicitantă probă?
MATEI: Proba scrisă mi s-a părut mai grea deoarece conținea mai multe întrebări, iar printre răspunsuri erau și soluții-capcană.
Cum te-ai descurcat la probele fizice?
MATEI: Proba de ștafetă a fost cea mai dificilă, deoarece trebuia să sar peste câteva obstacole și să predau ștafeta.
Cu ce impresie ai rămas după concurs?
MATEI: Mi-a plăcut foarte mult și aș participa și la alte ediții, dacă se vor ține. Cine știe, cred că mi-ar plăcea în viitor o carieră în domeniul activității de pompier.
au consemnat ELIZA MOȚ și IONELA STURZ

