ALEXANDRA & MAYA: Escrocul de pe Tinder

Netflix a lansat recent filmul documentar Escrocul de pe Tinder (The Tinder Swindler), despre care discută tot globul în acest moment. Filmul spune povestea lui Simon Leviev, un obscur cetăţean israelian, care şi-a schimbat numele pentru a putea fi asociat în mod fals cu Lev Leviev, un miliardar israelian din industria diamantelor.

Simon, născut Shimon Yehuda Hayut, nu are de fapt nicio legătură cu Leviev.  „Escrocul de pe Tinder” a sedus nenumărate tinere femei și a stors milioane de bani de LA ele, iar acum este un fugar căutat în mai multe țări.

Este suficient să glisezi o dată pe ecran și viața ți se schimbă. Un basm devenit coșmar.

Tinder este cea mai populară aplicație la nivel mondial pentru a cunoaște persoane noi. Aplicația a fost descărcată de peste 340 de milioane de ori și este disponibilă în 190 țări și în 40+ limbi. Utilizatorii „glisează la dreapta” pentru a aprecia sau „glisează la stânga” atunci când nu le place profilul altor utilizatori.

Impostorul a reușit să păcălească mai multe femei online, apoi le-a furat milioane de dolari. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, le cunoștea pe acestea pe Tinder, apoi le impresiona cu ieșiri la restaurante scumpe sau călătorii cu avionul privat. După ce se asigura că femeia se îndrăgostise de el, Simon Leviev cerea bani, inventând o mulțime de povești. Simon Leviev le spunea iubitelor lui că este urmărit de mafia diamantelor din Africa și că aceștia sunt pe urmele lui. De asemenea, bărbatul de origine israeliană mințea că are conturile blocate şi spunea că are nevoie de ajutor cât mai repede.

Documentarul Escrocul de pe Tinder a fost văzută de peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. După apariția filmului de aproape două ore pe Netflix, celebrul „escroc de pe Tinder” a avut prima apariție în mass-media și a oferit primul său interviu. „Nu sunt escrocul de pe Tinder. Nu sunt un om fals. Oamenii nu mă cunosc, așa că nu pot judeca. Eram doar un tip singur care dorea să întâlnească fete pe Tinder. Sunt un adevărat gentleman”, a spus Shimon Heyada Hayut, potrivit dailymail.co.uk.

Cele două părți ale interviului au fost lansate luni, 21 februarie, și marți, 22 februarie. Acesta apare în filmare alături de actuala lui iubită.

Simon Leviev ar fi păcălit femeile pe care le-a cunoscut pe Tinder cu aproximativ 10 milioane de dolari. După ce s-a aflat despre înșelăciunile pe care le făcea, el a fost condamnat pentru fraudă, furt și fals la 15 luni de închisoare în decembrie 2019. Shimon Heyada Hayut a fost eliberat cinci luni mai târziu și i s-a interzis să mai folosească aplicația Tinder după lansarea documentarului pe Netflix.

Chiar dacă nu mai are acces pe Tinder, Simon Leviev are cont de Instagram, acolo unde este destul de activ.

Mereu trebuie să avem grija de ce se întâmplă pe social media pentru că nimic din ce vedem noi nu este real. Deși este un documentar foarte bine pus la punct si o poveste pe care nu mulți dintre noi am crede că se poate întâmpla în viața reală, Simon Leviev încă există și pe lângă el mai există mulți alții, așa că trebuie să avem grijă mereu.

ALEXANDRA SOANE, MAYA BERCEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: