RAREȘ & GEORGE: Practică pentru viitor

Fiecare dintre noi are rude sau prieteni care ne-au povestit despre experiențele din liceu. Unii spun că e o perioadă dificilă, pentru că trebuie să alegi ce îți dorești să faci în viață, iar alții spun că e perioadă cu multă distracție. Puțini știu că există proiecte interesante care îți oferă șansa să călătorești, să cunoști culturi noi și să faci practică în diverse domenii.

Am avut deosebita plăcere de a sta de vorbă cu Bianca Mocian, elevă în clasa a XI-a C la colegiul nostru, care ne-a povestit despre experiența în Cipru la care a luat parte.

BIANCA MOCIAN

În ce perioadă, în ce localitate, cu cine și câți ați fost?

BIANCA: Am pornit în 10 aprilie și am ajuns înapoi în țară în data de 24 aprilie. Am fost cazați în localitatea Paphos, un oraș superb, chiar la malul mării. Doamnele profesoare care ne-au însoțit, pe mine și ceilalți 16 colegi ai mei, au fost doamna Curilă Corina și doamna Turean Nicoleta .

Cum ați fost selectați?

BIANCA: Pentru a lua parte la acest proiect, am fost nevoiți să promovăm un examen de selecție, la limba engleză, scris și oral, unul la informatică și un interviu despre cultura generală a Ciprului.

Care au fost condițiile de cazare?

BIANCA: Am fost cazați la Hotelul Agapinor de trei stele, cu mâncare foarte bună și camere curate, perfect pentru șederea noastră de două săptămâni. Hotelul este localizat în partea centrală a orașului, de unde aveam posibilitatea de a ajunge unde ne dorim în cel mai scurt timp.

Care este firma / firmele la care ați făcut practica? Ce responsabilități ați avut, pe ce profil de activități ați lucrat?

BIANCA: Firma la care am avut practica se numea L.Lazarou CTC , însă din cauza situației pandemice, nu am avut ocazia să facem practică în incinta firmei, așadar am făcut orele de practică în hotel, într-o sala de conferință. Am lucrat în domeniul informaticii și am avut ocazia sa învățam o mulțime de lucruri noi și utile, care cu siguranță ne vor folosi în viitor, în special celor care vor continua în acest domeniu. Trebuia să fim punctuali și atenți la profesorul care ne preda, însă aceste lucruri nu le consideram dificile, deoarece ne făcea plăcere să luăm parte zilnic la cursuri.

Cum arată o zi obișnuită din acest stagiu?

BIANCA: Zilele noastre începeau cu micul-dejun, apoi continuau cu o mică pauză până la începerea cursurilor. După terminarea celor patru ore de curs, aveam prânzul, la hotel, iar apoi diferite activități de grup, cum ar fi vizitarea capitalei Ciprului, Nicosia, orașul Limassol, Piatra Afroditei și multe altele. Seara ne întorceam la hotel, unde luam cina, iar apoi mergeam la plimbare prin oraș.

Cum vă petreceați timpul liber?

BIANCA: În timpul liber, mergeam de cele mai multe ori la plajă, pentru că vremea a fost însorită pe tot parcursul șederii noastre in Cipru. Am avut, de asemenea, ocazia să ne apropiem unii de alții și am devenit un colectiv mult mai unit decât când am plecat, datorită faptului că am petrecut timp împreună, cunoscându-ne mai bine.

Ce te-a impresionat cel mai mult în această experiență?

BIANCA: Cel mai mult m-a impresionat frumusețea culturii cipriote și a localnicilor. Toată lumea este foarte prietenoasă și pregătită sa te ajute oricând ai nevoie. Cipru este o țară plină de istorie și de locuri frumoase. Sunt foarte fericită că am avut ocazia să vizitez un oraș așa frumos și primitor, chiar m-am simțit ca acasă și aș mai fi stat cel puțin încă două săptămâni.

au consemnat RAREȘ BREDEAN și GEORGE LUPUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: