LAVINIA: Mai vicleni ca șerpii

Ne considerăm stăpânii naturii și ai pământului. Dar ce putem face atunci când natura decide să se răzbune pe noi?”

La numai 26 de ani, Adriana are o mulțime de întrebări la care nu a găsit încă răspunsuri. De ce mama și bunica ei au împărtășit același destin tragic la vârsta de 27 de ani? Este o pură coincidență sau un blestem de familie?

În căutarea hipnotică dintre viață și moarte, dintre trecut și prezent, ea descoperă un tulburător secret de familie. Între provocare și adevăr, viața Adrianei se scurge ca firele de nisip într-o clepsidră.

Un roman despre incredibila forță vindecătoare a dragostei și legătura puternică dintre om și natură. Pe parcursul acestui roman, putem observa cum starea de sănătate a Adrianei se înrăutățește; aceasta suferă de o boală foarte rară și misterioasă, iar tratamentul pentru această boală nu a fost încă găsit. Aceasta este urmărită de un șarpe care o ajută și îi dă o stare de bine.

Viața eroinei se schimbă atunci când îl întâlnește pe Eldar, un tânăr cu care aceasta descoperă dragostea adevărată.

– Șarpe, ce se ascunde în livadă?

– Trădare. Minciună. Pedeapsă. Moarte.

Mesajele lui îmi străpung urechile, iar ecoul țiuie asurzitor timpanele.

– Oprește-te!

– Totul ține de alegeri! Cât de mult ești dispusă să pariezi pe oamenii tăi? Ce ai spune despre ei dacă i-ai cunoaște cu adevărat, în cele mai ascunse locuri ale sufletului lor? Ce alegeri ai face? Dacă vrei să afli ce ascunde cu adevărat livada, asumă-ți furtuna pe care o vei semăna. Eu pot să-ți ofer cunoașterea pe tavă, dar care ar mai fi lecția învățată? Oamenii sunt mai vicleni decât șerpii. Caută răspunsurile în ei.

Este vorba despre romanul Portocalele verzi, scris de Vitali Cipileaga. Această carte are o poveste plină de mister  și lecții; dacă aș descoperi misterul, cartea nu ar mai avea farmec, așa că vă las pe voi să aflați ce s-a întâmplat cu mama și bunica Adrianei și cu ea.

Ce mistere se ascund în livada de portocali, care este rolul portocalelor verzi și al șarpelui și ce adevăr tăinuiește tatăl acesteia. Vă invit cu drag să lecturați această carte.

Ce pot să vă spun este că merită citită.

Romanul Portocalele verzi de Vitali Cipileaga a fost lansat pe 11 aprilie 2019 la Cluj-Napoca și însumează 247 de pagini. Are un scris modern, care îți captează atenția. Cartea a ieșit la Editura Bestseller și o puteți achiziționa de pe site-ul editurii, www.bestseller.com, de pe www.cărturești.cr sau www.elefant.com.

LAVINIA SABO

LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: